Sommerlig rent og godt

Disse tre vinene er som skapt for sommersesongen. Rene og upretensiøse, men fulle av karakter.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Da Ros Ce Vin Est Une Fête 2007 (49882) , Bonnaventure Chinon Ch. de Coulaine 2007 (44931) og Le Mazel Cuvée Raoul 2006 (51286) er alle representanter for en ny generasjon av franske vinbønder. Som på hver sin kant av landet slåss for å løfte frem en mer eller mindre tapt karakter .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Helt naturlig
Det de har til felles er at de lager vin med minimal inngripen av teknologi og konserveringsmidler. De lager altså vin i naturvin-kategorien.

Det betyr blant annet at druene er dyrket etter mer eller mindre biodynamiske prinsipper (om ikke nødvendigvis sertifisert som sådan). Og at det ikke brukes noen form for enzymer eller lignende under fremstillingen. Bruken av svovel, er dessuten minimal, om noe overhodet.

Kan lagres
Resultatet er viner som på en utrolig fascinerende måte viser frem voksestedets egenskaper. Marmandais med sin leir-, kalk- og grusjord i kombinasjon med merlot- og cabernet franc. Chinon med sin leir- og flintjord over den spesielle tuffen og cabernet franc. Og til slutt Ardèche med sin kalkholdige leirjord og grenache/syrah/carignan-miks som sammen med produsentens noe mer ekstreme naturtilnærming gir den røffeste stilen.

Selv om dette høres veldig seriøst ut, er alle tre vinene svært upretensiøse og deilig drikkeklare med stor saftighet, slanke fine tanniner og bra trøkk. Når det er sagt, har de likevel et visst lagringspotensial. Eksempelvis smaker 2004-utgaven av Chinonen prima i dag - og enda noen år til.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Da Ros Le Vin est une Fête 2014

Produsent:
Elian da Ros
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Marmandais
Pris:
189,90 kr
Varenummer:
4988201
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Bonnaventure Chinon Ch. de Coulaine 2007

Produsent:
Bonnaventure
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
4493101
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Le Mazel Cuvée Raoul 2006

Produsent:
Le Mazel
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
5128601
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen