Utsolgt! Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 40 viner på toppnivå

Vinmesse lørdag 31. august i Oslo

(brazzo)

Utsolgt! Sør-Afrika er det aller heteste på vinfronten for tiden. Smak deg gjennom nærmere 40 viner på toppnivå

Denne lørdagen i slutten av august får du en unik sjanse til å smake vin fra Sør-Afrikas aller beste produsenter.

Aldri før har det vært så mye spennende vin fra Sør-Afrika på markedet som nå. Og aldri har det skjedd så mye i dette historiske vinlandet som nå. Det har løftet seg fra å være mest kjent som leverandør av rimelige bag-in-boxer, til å bli ledende på tidsriktige viner som tilfredsstiller de strengeste kravene til bærekraft. De ti siste årene har vinbøndene skaffet seg kunnskap og tilgang til vinmarker som gjør at de kan produsere viner som konkurrerer i kvalitet med de beste vinområdene verden rundt. 

 

Det er ikke hver dag man får 10 produsenter fra andre siden av jordkloden på besøk. Det er i forbindelse med New Wave South Africa Tasting i London at de tar turen til Norge. Det ligger derfor an til å bli en meget spesiell lørdag. 

Her får du møte vinprodusenter med gründerånd som har bygget seg opp sitt eget firma fra bunnen av, og de fleste er første generasjons vinmakere. Dette gir en unik mulighet til å treffe noe av nerven i sørafrikansk vinproduksjon.

Fellesbetegnelsen for vinene du får smake denne kvelden er at de har en flott intensitet med en rik smaksprofil. Produsentene jobber etter prinsippet “lazy winemaking” som vil si at de gjør minst mulig med vinen, slik at den får beholde mest mulig av sin ekte smak og autentisitet. De fleste druene presses som hele drueklaser, vinene gjærer naturlig uten tilsatt industriell gjær og de modnes på gamle fat eller andre nøytrale beholdere som gir deg en nær druen-opplevelse.

Forutsetningene for å drive denne type forvaltning av druematerialet i kjelleren, er ekstremt hardt arbeid i vinmarkene. Det praktiseres ingen sprøyting av kjemikalier, og vinmarkene drives naturlig på naturens premisser. Dette er med andre ord noen av de mest bærekraftige vinene du kan nyte.

Denne vinmessen vil foregå over to sesjoner, som begge varer 2,5 time. Tidspunktene er som følger: Sesjon 1 - 15.00 - 17.30 og sesjon 2 18.00 - 20.30. Du velger ønsket tidspunkt i billettfeltet nedenfor.  

Her er listen over bekreftede produsenter så langt, og trykker du på lenken kan du lese hva Apéritif mener om vinene:

Alheit Vineyards

Johan Meyer Wines / Mother Rock Wines

Radford Dale / Winery of Good Hope

A.A.Badenhorst Family Wines

Marelise Niemann Wines

Craven Wines

Thorne & Daughters

Avant Garde Wines / Terracura

Lourens Family Wines

  Foto: Tasha Seccombe Photography

Kommende kurs

Til toppen