Ukens vin
Spansk knallkjøp i 223 polutsalg

Spansk knallkjøp i 223 polutsalg

Denne rødvinen har det de fleste ser etter, og så koster den bare 134 kroner.
Aase E. Jacobsen
13 September 2015 - 16:29

 

 

Los Frailes Barrica 2013 er laget av økologisk dyrkete druer, den er gjæret kun med druenes egne gjærsopper og så har den vært en tur innom (franske) fat. Den er fruktig og saftig med god fasthet og lengde. Topp til så vel grillmat (om det fortsatt er aktuelt), gryter, pølser, burgere, ja, stort sett det vi liker å kose oss med. Dermed får alle det de liker.

Den er blant nyhetene i basis nå i september og blir derfor å finne i hyllene til 223 polutsalg i lang tid framover.

Konverterer til biodynami

Dens forgjenger er tidligere omtalt, men de to vinene skiller seg en del fra hverandre. Først og fremst ved at druemiksen er en annen, nå er det monastrell og garnacha, mens det før var monastrell og cabernet sauvignon. Dessuten er fatbruken en annen. Brukte franske fat gir et mildere avtrykk enn amerikanske.

Ellers er produsenten og vekstforholdene de samme.

Og de kan du lese alt om her

Siden sist har Velazquez-familien mer eller mindre konvertert fra økologisk til biodynamisk drift. Det gir som ofte enda lavere avling enn konvensjonell dyrking, og i lys av den lave prisen er derfor ukens vin et ekstra godt kjøp.

Her forberedes (dynamiseres) biodynamiske preparater.
I biodynamisk jordbruk er sauer velkomne i vinmarken.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her