Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 29. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet
Foto: (pidjoe)

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet

Opplev Chablis på sitt beste med utsøkte viner fra Domaine Laroche i omgivelser som er en sjømatmiddag verdig.
04 Mars 2022 - 11:40

Denne tirsdagskvelden vil by på deilig chablis fra nord og sør satt til en sjømatmeny spesielt komponert for anledningen av Sjømagasinets fremragende kjøkken. Dette blir en drøm av en aften som virkelig vil sette vårfølelsene i sving. 

Domaine Laroche ble etablert i 1985 og er et av Chablis' mest anerkjente vinhus. Med kjøpet av eiendommen Mas La Chevalier i 1995, ble Domaine Laroche også det første Chablis-huset som etablerte seg med vinmarker i Sør-Frankrike. I dag eier de ca. 90 hektar vinmarker i området - deriblant store deler i noen av de beste Premier- og Grand cru-vinmarkene Fourchaume, Vaudevey, Les Clos og Blanchot.

85261 J

Mas La Chevalier i Languedoc er også stedet Chardonnay L, Norges mest solgte hvitvin, så dagens lys, og tilknyttet eiendommen ligger hele 40 hektar høytliggende vinmarker ved navn Peyroli og Roqua Blanca. Her lager Laroche Mas La Chevalier sine stedstypiske Chardonnay-viner som kjennetegnes av høy mineralitet og lang levetid. I dag høster Domaine Laroche de beste terningkast verden over, og her får du smake på 7 av deres prakteksemplarer.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Domaine Laroches viner

Denne kvelden vil by på sommerlige viner og herlig sjømat i Sjømagasinets lyse, trivelige omgivelser ved vannkanten, og slik sette standarden for resten av våren. Det er bare å glede seg.

10092015_IB_0189
(Foto: Aurelien Ibanez)
Meny Sjømagasinet Laroche
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i påmeldingsskjemaet nedenfor. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her