Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 29. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet
Foto: (pidjoe)

Winemakers Dinner: Spark våren i gang med sommerlige viner satt til en enestående 5-retters meny på Sjømagasinet

Opplev Chablis på sitt beste med utsøkte viner fra Domaine Laroche i omgivelser som er en sjømatmiddag verdig.
04 Mars 2022 - 11:40

Denne tirsdagskvelden vil by på deilig chablis fra nord og sør satt til en sjømatmeny spesielt komponert for anledningen av Sjømagasinets fremragende kjøkken. Dette blir en drøm av en aften som virkelig vil sette vårfølelsene i sving. 

Domaine Laroche ble etablert i 1985 og er et av Chablis' mest anerkjente vinhus. Med kjøpet av eiendommen Mas La Chevalier i 1995, ble Domaine Laroche også det første Chablis-huset som etablerte seg med vinmarker i Sør-Frankrike. I dag eier de ca. 90 hektar vinmarker i området - deriblant store deler i noen av de beste Premier- og Grand cru-vinmarkene Fourchaume, Vaudevey, Les Clos og Blanchot.

85261 J

Mas La Chevalier i Languedoc er også stedet Chardonnay L, Norges mest solgte hvitvin, så dagens lys, og tilknyttet eiendommen ligger hele 40 hektar høytliggende vinmarker ved navn Peyroli og Roqua Blanca. Her lager Laroche Mas La Chevalier sine stedstypiske Chardonnay-viner som kjennetegnes av høy mineralitet og lang levetid. I dag høster Domaine Laroche de beste terningkast verden over, og her får du smake på 7 av deres prakteksemplarer.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Domaine Laroches viner

Denne kvelden vil by på sommerlige viner og herlig sjømat i Sjømagasinets lyse, trivelige omgivelser ved vannkanten, og slik sette standarden for resten av våren. Det er bare å glede seg.

10092015_IB_0189
(Foto: Aurelien Ibanez)
Meny Sjømagasinet Laroche
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.


Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i påmeldingsskjemaet nedenfor. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her