Godbiter i pollisten
Start bordeauxsesongen med dette deilige 10 år gamle røverkjøpet i glasset

Start bordeauxsesongen med dette deilige 10 år gamle røverkjøpet i glasset

For 335 kroner får du en vin som er drikkeklar, men som fortsatt vil utvikle seg videre.
25 August 2021 - 12:45

5957901.jpg [53.43 KB]Ch. Les Ormes Sorbet 2011 er superdeilig myk og moden med kjøttfull fruktkarakter og fine stofflige tanniner. Perfekt som kosevin, men også til høstens første innebiff eller sågar til viltet.

Den er dessuten overraskende holdbar gitt årgangens renomme. For 2011 måtte akseptere å leve i skyggen av 2010. Men så er det jo dette med klassisk bordeaux, at det finnes flere versjoner av sannheten. Som med denne produsenten.  

Les mer om denne vinen da den fantes som 2010

Vinene deres er alltid gode uttrykk for årgangen, og i magre år som 2007 og 2008, blir selvsagt ikke kraften like stor. 2011 var en annen skål, om enn også ganske variabel, med mange utfordringer underveis som tørke, råte og hagl som alle gjorde at årgangens utbytte ble et av de minste på lenge.

Men 2011-en fra Les Ormes Sorbet har åpenbart fått nok sol til å unngå grønnpreg.

Den har ikke like mye solbærsødme og -intensitet som den strålende 2010-årgangen hadde da den ble lansert i 2014, men den byr på andre sider av seg selv, som er svært velkomne akkurat nå – og det til en super pris. For sammenlignet med hva 2010 og 2009 kostet i 2014, er prisen bare gått opp med henholdsvis 50 og 65 kroner.

Og det beste av alt, det er enda mer vin på vei fra produsenten.

ormes-sorbet-2018-0307.jpg [337.95 KB]
Det er Hélène Boivert sammen med sønnene Vincent og François (tv) som driver Les Ormes Sorbet i dag. Eiendommen har røtter tilbake til 1862. Den niende generasjon er allerede sikret.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt..

  • Produsent:
    Ch. Les Ormes Sorbet
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    334.90 kr
    Varenummer:
    5957901
    90 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream
Ukens kake
Clotted cream til scones og afternoon tea

Skal du servere ekte afternoon tea, må du ha clotted cream

Den tar sine 20 timer, men så er ikke afternoon tea noe man tar lett på. Så det er bare å sette i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fish and chips kan også være festmat
Dagens rett
Fish and chips med steinbit

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag
Dagens rett
Couscous Marrakesh

Gi middagen et litt eksotisk preg i dag

Couscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet
Guide
Oppskrifter med krabbe

Prøv noe nytt med krabbe. Du blir ikke skuffet

Det er selvfølgelig ingenting i veien for å servere krabbe på tradisjonelt vis, men prøve gjerne en av disse spennende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 01.november

7 lagringsdyktige, varmende viner - og en hemmelighet - fra Dourodalen. Er du abonnent får du i tillegg superrabatt

Møt legendariske Casa Ferreirinha og få nye favoritter fra Portugals vinregion nummer én. Som abonnent sparer du 245 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen
Dagens rett
Baconburger med blåmuggost

Fredag er burgerdag. Prøv denne spennende versjonen

I dag er det en saftig hjemmelaget burger med en overraskende smak som står på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne
Ukens drink
Boulevardier drinkoppskrift

Er du allerede negroni-fan, vil du få en ny favoritt med denne

For her er det bourbon som overtar for gin og dermed gir drinken ekstra smaksfylde.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her