Startet nattklubb uten godkjenning

Uten at politikerne har fått én eneste søknad, har spiserestauranten La Grotta i Fredrikstad blitt både nattklubb og bar.
Redaksjonen
17 September 2008 - 14:48

I tillegg har det nye utestedet skaffet seg stor og flott uteservering.
 
Ifølge Fredrikstad kommunes saksbehandler for skjenkesaker, Tom B. Johansen, er begge endringene høyst ureglementerte.
 
- Uteserveringen må de bare kutte ut umiddelbart. Dette er helt ulovlig, sier Johansen til Fredrikstad Blad.
 
Får "låne" uteservering
Det er Thai-restauranten i det samme lokalet som tidligere har fått godkjent det aktuelle utearealet for skjenking.
 
I et brev til Fredrikstad kommune orienterer selskapet bak Buddha Fredrikstad - Bjørkelo ANS - at de har inngått en avtale om å få bruke uteserveringen i vinterhalvåret.
 
Men dette får Johansen til å reagere
 
- Dette er et nytt forsøk på kreativitet som vi ikke har sett før. Men slik kan man selvsagt ikke gjøre det. Da kunne jo også andre aktører i bransjen ha operert med fremleie, og så ville det plutselig dukket opp utesteder i helt andre former og med helt andre konsepter enn hva politikerne først har godtatt. Det går ikke, sier han.
 
Fra La Grotta til Buddha
Johansen er heller ikke glad for det såkalte konseptskiftet som har skjedd i lokalet. Bjørkelo ANS har fått skjenkebevilling for å drive restaurant i bygget - og ikke noe annet.
 
- Bjørkelo ANS har fått bevilling for øl, vin og sprit for å drive La Grotta som spiserestaurant. Da kan ikke plutselig Buddha Fredrikstad starte opp som nattklubb og bar, sier Johansen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her