Sterk vinterfavoritt

Fyldig, kremete, søt og vidunderlig sterk, lær deg å lage varianter på vinterens store drinkfavoritt.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 12:00

Det er bare å slenge sugerørene og teskjeene til side med det samme, for de har ingenting med denne drinken å gjøre.
 
Det er nemlig meningen at du skal nyte den herlig varme og søte, men sterke kaffedrinken gjennom den lettpiskede, kjølige kremen.
 
Prøv selv og du vil få en helt ny opplevelse av en klassisk drink som varmer helt ut i tærne.
 
Det var opprinnelig kokken, Joe Sheridan, som i 1943 første gang startet med å blande irsk whiskey, kaffe og krem.
 
Han ville gi de reisende til og fra Shannon International Airport en varmere velkomst enn hva det lunefulle irske været gjerne gjorde, og i 1947 ble Irish Coffee den offisielle velkomstdrinken.
 
Her har vi derimot benyttet en god skotsk single malt whisky som gir en helt annen karakter på drinken. Men du kan også lage en French Coffee med cognac, en Jamaican Coffee med rom eller en Norwegian Coffee med akevitt.
 
Lurer du på hvilken whisky som er best å bruke, se vår siste test her.
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Skotsk kaffe

Skotsk kaffe

Fremgangsmåte

Ha i whisky i et varmebestandig glass . Tilsett litt god, nytraktet kaffe og så mye sukker du ønsker, rør sukkeret ut så godt som mulig.
 
Topp opp med mer kaffe og avslutt med et tykt lag med lettpisket krem som du legger som et lag på toppen ved hjelp av en barskje.
 
NB! Denne drinken skal ikke serveres med sugerør eller teskje, men nytes ved at du drikker den varme kaffen gjennom det fyldige kremlaget. Dette er den skotske varianten av den originale Irish Coffee der du får mer karakter ettersom hvilken av dine favoritt single malt whiskyer du bruker.
 
En skikkelig laget Irish Coffee ser ut som det irske ølet Guinness med den mørke væsken og den hvite toppen.
 
 
Tips: Du kan også benytte annet brennevin her - rom, cognac eller akevitt er gode alternativer.
 
 
 
Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her