Sterkt startfelt i Nordisk mesterskap

De fire norske deltakerne møter sterk konkurranse i dagens Nordiske mesterskap i østersåpning.
Redaksjonen
14 Mai 2011 - 15:50

Nordens beste østersåpnere møter i dag til dyst i Nordisk mesterskap i østersåpning som i år arrangeres for sjette gang og holdes på Hotel Tanum Strand utenfor Grebbestad i Sverige.

Det blir en fartsfylt ettermiddag for alle deltakere med sylskarpe kniver og gjenstridige østers.

Hard konkurranse
Det er et meget sterkt startheat som møter de fire norske deltakerne, med blant annet de to tidligere svenske verdensmesterne Dieter Berner og Hasse Johannesson, samt regjerende nordisk mester Simon Tønsager fra Danmark.

De norske deltakerne er regjerende Norsk mester Peter Sandqvist, Xiang Xu (Restauranthuset Operaen), Maria Brendehaug Petersen (freelance) og Gorm Nørum (Café Skansen).

Tøft program
Et tøft program venter de 16 østersåpnerne i det de skal åpne 30 irske flatøsters på best mulig tid, uten skall eller skårne østers - som det blir gitt tilleggssekunder for.

Det blir en lang dag for østersåpnerne ettersom de må igjennom innledende runder, semifinale og til slutt en finale.

I tillegg settes det også opp et eget spektakulært viking-race der det virkelig går vilt for seg i det lag på fire og fire østersåpnere skal åpne østers på kortest mulig tid som en staffett.
 

Deltakerne i Nordisk Mesterskap i østersåpning 2011:
 
Jonas Tønsager - Danmark - 2. plass Dansk Mesterskap (DM) 2010, 3. plass Nordisk mesterskap 2011, 9. plass EM 2011
Simon Tønsager - Denmark - Dansk og Nordisk Mester 2010, femte plass VM 2010, 2. plass EM 2011
Henrik I. Surina- Danmark - Dansk Mester 2009, 5. plass DM 2010
Søren Lisager - Danmark - 4. plass DM 2010
Jesper Knudsen - Danmark - 3. plass DM 2010
 
Anti Lepik - Estland - Estisk Mester 2010, 4. plass VM 2010, 7. plass EM 2011
 
Peter Sandqvist - Norge - Norgesmester 2010
Maria Brendehaug Petersen - Norge - 4. plass Norsk Mesterskap 2010
Xiang Xu - Norge - 3. plass Norsk Mesterskap 2010
Gorm Nørum - Norge - 5. plass Norsk Mesterskap 2010
 
Johann Schlag - Finland - Finsk Mester 2010, femte plass på VM som beste prestasjon
Martin Söderström - Finland - 3. plass Finsk Mesterskap 2010, 13. plass Nordisk mesterskap 2010
Olli Karvonen - Finland - Flere ganger Finsk Mester 2. plass Finsk Mesterskap 2010, 5. plass VM som beste resultat.
 
Lars Karlsson - Sverige - 3. plass Svensk Mesterskap 2010, 5. plass EM 2010, 9. plass Nordisk Mesterskap 2010.
Dieter Berner - Sverige - verdensmester 2003, Fem ganger Svensk Mester
Hasse Johannesson - Sverige - Verdens-, Europa-, Nordisk- og Svensk Mester 2007
 
Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine
+
Klubb
Ny spalte: Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Tonkatsu og vin fra Loire, en kombo som vil rocke smaksløkene dine

Jeg kan love deg at du vil huske denne kombinasjonen lenge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du har lyst på burgunder, men ikke vil ta noe fra kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Forsiden akkurat nå - 3

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt
Dagens rett
Sennepsmarinert sild

Når du først får smaken på stekt sild på denne måten, er du solgt

Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. september

Spesialtilbud til abonnenter av Apéritifs Mat & Vinklubb: Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Paprika smaker mye bedre på denne måten
Dagens rett
Ovnsbakt paprika og chili med geitost og chorizo

Paprika smaker mye bedre på denne måten

Denne australske oppskriften som igjen er inspirert av sørfransk tian, kan lages med og uten kjøtt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her