Stiansen anklager Hellstrøm

Bent Stiansen mener oppførselen til kollega Eyvind Hellstrøm i TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» ødelegger rekrutteringen til yrket. Hellstrøm avviser kritikken.

Stiansen er ikke imponert av hvordan Hellstrøm framstår i TV-programmet der han har i oppgave å få skakkjørte restauranter på rett kjøl.

Brølende gorilla
- En gorilla som går rundt og brøler? Er det det yrket vårt handler om? Jeg skjønner folk som sliter med motivasjonen for yrket, når det er slik det blir fremstilt, sier Stiansen til Adresseavisen.

Han legger til at han skjønner at foreldre kvier seg for å støtte barn som vil velge kokkeyrket, når det de ser på TV er kokker som står og skjeller hverandre ut.

Stiansen understreker også at det har vært episoder i «Hellstrøm rydder opp» der hovedpersonen har jobbet godt på lag med restaurantene og fått fram det beste med kokkeyrket.

Han har til enhver tid åtte kokkeelever og fem servitørelever, men rekrutteringen er en helt annen nå enn for 15 år siden. Da var det 200 som søkte hvert år, nå er det 20.

Hellstrøm avviser kritikken
- At Stiansen sliter med rekruttering er selvsagt beklagelig, men å tillegge meg skylden for det blir en dum uttalelse. Mitt hovedmål er å gå inn i en rotete bedrift, og snu stedet til å bli levedyktig, slik at det kan bli spennende å søke jobb der. At det av og til oppstår frustrasjon på begge sider er ikke unaturlig, ettersom vi ofte befinner oss faglig på to forskjellige planeter, sier han til Adresseavisen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen