Stjernekokk til Gladmat

Stjernekokk til Gladmat

Marcus Samuelsson har laget mat for president Obama. I Stavanger skal han ut i kokkekamp mot en annen storkar.

– Nylig tvitret han fra prinsessebryllupet i Stockholm, og vi gleder oss til å se hva han tvitrer fra Gladmat, sier Mona Vervik, sjef for Gladmatfestivalen, som har fått i stand besøket i samarbeid med hotellkjeden Clarion (Nordic Choice Hotels).

– Hos oss skal han møte matfolket på en spesiell fagfrokost, detter møtes Marcus Samuelsson og Petter Stordalen til en kokkeduell på storscenen der grytelokkene fyker, flammene stiger og duften sprer seg på matfestivalens åpningsdag, opplyser Vervik i en pressemelding.

LES OGSÅ: Gordon Ramsay besøkte Norge

Marcus Samuelsson er født i Etiopia, men ble adoptert av svenske foreldre da han mistet moren. Som 23 år gammel kjøkkensjef ved restauranten Aquavit i New York fikk han tre stjerner av matkritikerne i New York Post som den yngste noensinne.

Etter terroren 11. september 2001 ble han mer opptatt av lokalsamfunnet, og startet restauranten Red Rooster i Harlem. Nå har Samuelsson spisesteder i New York og Stockholm, i tillegg til flere andre steder i Sverige.

Samuelsson er blitt en matpersonlighet i verdensformat og har egen blogg, nettside og har en bestselgende kokebok på merittlisten; Yes, chef! Han deltar i TV-show og reiser verden rundt. Gladmat en del av matklyngen NCE Culinology og er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes.

Årets Gladmatfestival blir den 15. på rad. Den arrangeres fra 24. til 27. juli.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen