Stoppet flukten fra kokk- og servitør

Stoppet flukten fra kokk- og servitør

Opplæringskontoret for restaurant og matfag i Nordre Nordland bruker stipender for å lokke elever til kokk- og servitørfaget.

Siden 2008 har det vært en halvering av søkere til kokk- og servitørfagene i landet, men i Narvik ser trenden ut til å ha snudd.

Opplæringskontoret for restaurant og matfag i Nordre Nordland har tatt i bruk uortodokse virkemidler og tilbyr blant annet lærlingene et stipend på 10.000 kroner dersom de fullfører utdanningen.

– I 2013 måtte vi stenge yrkeslinjen for restaurant og matfag, fordi vi kun hadde én søker, men i dag har vi fulle klasser, sier daglig leder for opplæringskontoret for restaurant og matfag i Nordre Nordland, Einar Øverås til NRK Nordland.

Han understreker at stipendet ikke brukes for å lokke ungdommer til yrket, men at det er det aktive rekrutteringsarbeidet opplæringskontoret har drevet på ungdomsskolene i fylket som har ført til den økte interessen for faget.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på å nå ut til ungdommene og har med det snudd en trend som har vært negativ, sier Øverås til NRK Nordland.

Forrige helg ble opplæringskontoret kåret til «Norges beste lærebedrift» av NHO og Norges Kokkemesteres landsforening for deres innsats ved å rekruttere elever til bransjen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen