Stordalen åpner hotell til 1,3 milliarder

Stordalen åpner hotell til 1,3 milliarder

Feirer med åpningsfest til over 10 millioner kroner.

Det har tatt åtte år å konvertere den bevaringsverdige posthallen i Göteborg til et hotell med over 500 rom. Tirsdag åpner Petter Stordalen sitt Clarion Post Hotell med 2200 gjester fra norsk og svensk finanselite på plass, skriver Dagens Næringsliv.

Åpningsfesten skal ha en prislapp på mellom 10 og 15 milliarder kroner, en forsvinnende liten sum dersom den sammenliknet med kostnaden for byggingen av hotellet.

Ifølge avisa måtte Petter Stordalen (49) hente en halv milliard kroner fra sitt eget investeringsselskap for å realisere giganthotellet til 1,3 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Bruker audition før ansettelser

Hotellet er på 36.700 kvadratmeter, og med på Stordalens lag er president Barack Obamas tidligere kokk, Marcus Samuelsson, interiørstylist Anemone Wille Våge og kunstkuratoren Sune Nordgren.

LES OGSÅ: Hedret i London

Konkurrent Christian Ringnes tror det nye Göteborg-hotellet vil føre til en knallhard kamp om gjestene. Christian Ringnes og Sundt-arvingene har 70 hoteller og 12.724 rom i den svenske porteføljen via selskapet Norgani. Totalt ligger fem av disse hotellene i Göteborg med omegn, skriver Dagens Næringsliv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen