Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Søkere må vise smittende og varm personlighet for å få jobb ved Clarion Hotell i Trondheim.
08 Desember 2011 - 12:00

I en ny variant av jobbintervjuet, må søkere til nye Clarion Hotell i Trondheim på audition foran 24 fagdommere for å vise at de er gode nok for jobben. Alle stillinger bortsett fra lederjobbene er aktuelle på audition der 80 heldige søkere får jobb.

– Vi er på jakt etter den smittende varme personligheten som gjestene ønsker å bli møtt av når de sjekker inn eller når de trenger hjelp mens de er på hotellet, sier hotelldirektør Stig Hillestad til nrk.no. Kandidatene får to minutter på seg for å vise hva de er gode for.

– Det vi får se er forhåpentligvis mange fantastiske og entusiastiske mennesker fra Norge og Sverige som drømmer om å få en ny jobb, helt uavhengig om de har fagbrev eller en svær bunke med cv-er, sier hotellkonge Petter Stordalen.

Stordalen forteller at denne talentjakten er en prosess i fem steg som inneholder en audition, en workshop, å vise CV, gjøre intervjuer og få se hvilke referanser deltakerne har.

Fellesforbundet er derimot skeptisk til Stordalen og hotellets måte å ansette folk på.
 – Å gjøre det på denne måten er å undergrave fagutdanninga til resepsjonister, kokker og servitører, sier Børge Ånesen, organisasjonsarbeider i Fellesforbundet i Sør-Trøndelag.

Han mener rekrutteringsmetoden som benyttes på Byscenen i Trondheim i kveld, gir ut feil signaler til studenter og jobbsøkere.

– Signaleffekten du sender ut til de som går skole, er at man ikke trenger fagbrev så lenge man har glimt i øyet. Det viktigste er tross alt at man har kvalifisert personell, og det denne konkurransen egentlig sier til norske ungdommer, er at fagutdanning ikke er så viktig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her