Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Søkere må vise smittende og varm personlighet for å få jobb ved Clarion Hotell i Trondheim.
08 Desember 2011 - 12:00

I en ny variant av jobbintervjuet, må søkere til nye Clarion Hotell i Trondheim på audition foran 24 fagdommere for å vise at de er gode nok for jobben. Alle stillinger bortsett fra lederjobbene er aktuelle på audition der 80 heldige søkere får jobb.

– Vi er på jakt etter den smittende varme personligheten som gjestene ønsker å bli møtt av når de sjekker inn eller når de trenger hjelp mens de er på hotellet, sier hotelldirektør Stig Hillestad til nrk.no. Kandidatene får to minutter på seg for å vise hva de er gode for.

– Det vi får se er forhåpentligvis mange fantastiske og entusiastiske mennesker fra Norge og Sverige som drømmer om å få en ny jobb, helt uavhengig om de har fagbrev eller en svær bunke med cv-er, sier hotellkonge Petter Stordalen.

Stordalen forteller at denne talentjakten er en prosess i fem steg som inneholder en audition, en workshop, å vise CV, gjøre intervjuer og få se hvilke referanser deltakerne har.

Fellesforbundet er derimot skeptisk til Stordalen og hotellets måte å ansette folk på.
 – Å gjøre det på denne måten er å undergrave fagutdanninga til resepsjonister, kokker og servitører, sier Børge Ånesen, organisasjonsarbeider i Fellesforbundet i Sør-Trøndelag.

Han mener rekrutteringsmetoden som benyttes på Byscenen i Trondheim i kveld, gir ut feil signaler til studenter og jobbsøkere.

– Signaleffekten du sender ut til de som går skole, er at man ikke trenger fagbrev så lenge man har glimt i øyet. Det viktigste er tross alt at man har kvalifisert personell, og det denne konkurransen egentlig sier til norske ungdommer, er at fagutdanning ikke er så viktig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her