Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Stordalen-hotell bruker audition før ansettelser

Søkere må vise smittende og varm personlighet for å få jobb ved Clarion Hotell i Trondheim.

I en ny variant av jobbintervjuet, må søkere til nye Clarion Hotell i Trondheim på audition foran 24 fagdommere for å vise at de er gode nok for jobben. Alle stillinger bortsett fra lederjobbene er aktuelle på audition der 80 heldige søkere får jobb.

– Vi er på jakt etter den smittende varme personligheten som gjestene ønsker å bli møtt av når de sjekker inn eller når de trenger hjelp mens de er på hotellet, sier hotelldirektør Stig Hillestad til nrk.no. Kandidatene får to minutter på seg for å vise hva de er gode for.

– Det vi får se er forhåpentligvis mange fantastiske og entusiastiske mennesker fra Norge og Sverige som drømmer om å få en ny jobb, helt uavhengig om de har fagbrev eller en svær bunke med cv-er, sier hotellkonge Petter Stordalen.

Stordalen forteller at denne talentjakten er en prosess i fem steg som inneholder en audition, en workshop, å vise CV, gjøre intervjuer og få se hvilke referanser deltakerne har.

Fellesforbundet er derimot skeptisk til Stordalen og hotellets måte å ansette folk på.
 – Å gjøre det på denne måten er å undergrave fagutdanninga til resepsjonister, kokker og servitører, sier Børge Ånesen, organisasjonsarbeider i Fellesforbundet i Sør-Trøndelag.

Han mener rekrutteringsmetoden som benyttes på Byscenen i Trondheim i kveld, gir ut feil signaler til studenter og jobbsøkere.

– Signaleffekten du sender ut til de som går skole, er at man ikke trenger fagbrev så lenge man har glimt i øyet. Det viktigste er tross alt at man har kvalifisert personell, og det denne konkurransen egentlig sier til norske ungdommer, er at fagutdanning ikke er så viktig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen