Store importører taper igjen

De ti største vinimportørene på det svenske markedet taper nok en gang markedsandeler til de mindre aktørene.
Redaksjonen
25 Januar 2007 - 17:31

De største selskapenes andel av salget i fjor var 61,2 prosent mot 65,3 prosent året før. Det er en nedgang på 4,1 prosentpoeng.

Når det gjelder de ti største spritimportørene holder de bedre stand mot de mindre utfordrerne. For disse ble nedgangen bare 0,1 prosentpoeng.

Vinimportøren som hadde størst nedgang var Oenoforos som tapte 1,4 prosentpoeng. Dette var tredje året på rad at selskapet mistet markedsandeler.
 
V&S Group mistet 1,2 prosentpoeng, men dette er likevel er klar forbedring i forhold til 2005.

Størst fremgang blant spritimportørene hadde Bibendum med en fremgang på 1,9 prosentpoeng, melder nyhetsbrevet WOW News.

De ti største på Systembolaget etter volum.

Det første tallet i parentes er plasseringen året før (2005). Det første prosenttallet er markedsandelen i 2006, mens det andre tallet i parentes er tilsvarende prosent for 2005.

Vin:
1. (1) V&S Group - 20,4% (21,6)
2. (2) Fondberg & Co - 10,1% (10,6)
3. (4) Philipson & Söderberg - 5,6% (5,5)
4. (3) Penoforos - 5,3% (6,7)
5. (5) Bibendum - 3,8% (3,8)
6. (6) Arvid Nordqvist VoSh - 3,4% (3,7)
7. (8) Enosvezia - 3,3% (3,6)
8. (7) Stellan Kramer - 3,3% (3,7)
9. (ny) Vinunic 3,1%
10. (ny) Giertz Vinimport 2,8%

Sprit:
1. (1) V&S Group 45,3% (48,2)
2. (2) Diageo Sweden - 9,7% (9,6)
3. (3) Berntson - 8,1% (9,0
4. (4) Maxxium Sweden - 7,2% (6,7)
5. (5) Bibendum - 7,1% (5,2)
6. (6) Pernod Ricard Sweden - 4,5% (3,7)
7. (7) Fondberg & Co - 3,5% (3,3)
8. (8) Philipson & Søderberg - 2,7 (2,7)
9. (10) Galatea Spirits - 2,4% (2,0)
10. (ny) Nigab - 2,2%

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her