Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Winemakers Dinner: 7. juli i Oslo

Winemakers Dinner: Sublime rieslinger, også på toppnivå, møter sommerens aller flotteste råvarer på Stock

Det blir en smaksopplevelse uten like når seks fabelaktige rieslinger blir satt til Stocks uimotståelige 6-retters meny bestående av det ypperste av sommerens råvarer.

At riesling er en av vinverdenens aller mest smidige druetyper når det kommer til å matche mat, er ingen hemmelighet. Men når en av de beste produsentene i Pfalz, Von Winning, tar med seg sine viner til kjøkkensjef Tord Johnsæter på Restaurant Stock, ja, da, er det duket for minneverdige smaksopplevelser. Han har forberedt en meny som garantert kommer til å friste.

  Team Von Winning Foto: Oliver Ruether

Vinhuset Von Winning ble grunnlagt allerede i 1849, og i dag besitter de parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. I 2008 begynte de å dyrke vinmarkene med økologiske og til dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted.

Von Winning representerer en ny generasjon tørr riesling. Vinmakerne her ser på sine viner som the "Coche-Dury of the Pfalz", altså rieslingens svar på det beste fra Burgund. Med dette mål for øyet, blir resultatet svært delikate rieslinger som demonstrerer en eksepsjonell finesse, kompleksitet og harmoni, som du selv vil få smake under denne middagen.

Les hva Apéritif mener om Von Winnings viner her

Von Winning lanserer sine GG-er - toppnivået for tørr tysk riesling - et halvt år etter minstekravet, det vil si utpå vårparten halvannet år etter innhøsting. Denne ekstra lange kontakten med det fine bunnfallet før tapping resulterer i en konsentrert og kraftig vin som du får smake i Von Winning Forster Ungeheuer Riesling Trocken GG 2018. I kombinasjon med kalveentrecôte med morkelsaus får denne kraftpakken av en vin virkelig vist frem sin styrke. 

Les mer om Von Winning her

Restaurant Stock. Foto: Julie H. Amundsen

Det er ikke bare deilig kalveentrecôte Stock har å by på denne kvelden. Kjøkkensjef Tord Johnsæter har virkelig slått på stortromma og serverer en meny bestående av det aller beste av sommersesongens råvarer, også norske jordbær som serveres sammen med en ny vri på rosa pinot noir som garantert vil bli en ny favoritt. Vi kan garantere at du får en smaksopplevelse uten like på denne middagen. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Her kan du lese mer om Stock

Denne middagen vil foregå som to separate arrangementer, som starter på to forskjellige tidspunkt: 17:00 og 17:45. Påmelding er bindende og det er ikke mulig å bytte til ett av de andre tidspunktene etter påmelding. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene regjeringen har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand mellom hver gjest. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen