Suksess for Rafnklau

Det er to måneder siden åpningen, men allerede nå konstaterer Calle Fegth at delikatesseforretningen i Trondheim går bra.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 09:00

Rafnklau delikatessehandel har merket at befolkningen i Trondheim har gane og lommebok for delikatesser. Det som kanskje er litt rart er at studenter er en viktig del av kundegruppen.
 
Overrasket
- Mitt inntrykk er at studentene som kommer hit, stort sett vet akkurat hva de vil ha. Jeg er overrasket over hvor mye kunnskap de har om mat, og hvor mye av studentbudsjettet de er villige til å bruke på det, sier Calle Fegth til studentavisen Under dusken.
 
Butikken åpnet i november i fjor og deler lokaler med Ravnkloa fisk og skalldyr. Her finnes det disker og hyller med pølser, oster, posteier, krydder, dressinger, skinker, sauser, urter, brød, pasta og sorbétis. Leverandørene fra Frankrike, Italia, Spania, England og Norge er valgt med omhu.
 
Fornøyd
- Vi er veldig fornøyde med omsetningen til nå. Det har i grunnen gått over all forventning. Det er ingen tvil om at det er marked for en butikk som denne her i Trondheim. Før jul solgte vi for eksempel over femti kilo med gaudaost, til 300 kroner kiloen. Riktignok en variant som hadde vært lagret i tre år, og var svært rik på smak, sier Fegth.
 
Fegth mener at man bruker langt mindre om gangen når man har smaksrike råvarer. Derfor blir ikke totalprisen dyrere.
 
- Faktisk er det utrolig få som spør om pris, sier han.
 
Fegth mener at et av Rafnklaus fortrinn i kampen om kunder er de ansattes kunnskap og evne til å gi gode råd. Alle de ansatte er enten kokker eller har solid erfaring fra restaurant- og gourmetbransjen.
 
En god nabo
I andre del av det åpne butikklokalet, holder Ravnkloa Fisk & Skalldyr til. Over en lang glassdisk tilsvarende Fegths, selger daglig leder Lars-Thore Thomassen fersk fisk til trondhjemmere.

- Vi har sett en del nye ansikter blant kundene våre den siste måneden, så det kan virke som opprettelsen av Rafnklau har brakt nye kunder til oss også. Men det er litt tidlig å si noe om en eventuell omsetningsøkning, forteller Thomassen.
 
Han mener at de to butikkene utfyller hverandre, og sier han ofte sender kunder videre til nabodisken for å kjøpe det riktige tilbehøret.
 
Rafnklau delikatessehandel og Ravnkloa Fisk og Skalldyr planlegger å utvide lunsjtilbudene sine, og da sannsynligvis med en viss grad av samarbeid mellom de to aktørene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her