Suksess for Rafnklau

Det er to måneder siden åpningen, men allerede nå konstaterer Calle Fegth at delikatesseforretningen i Trondheim går bra.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 09:00

Rafnklau delikatessehandel har merket at befolkningen i Trondheim har gane og lommebok for delikatesser. Det som kanskje er litt rart er at studenter er en viktig del av kundegruppen.
 
Overrasket
- Mitt inntrykk er at studentene som kommer hit, stort sett vet akkurat hva de vil ha. Jeg er overrasket over hvor mye kunnskap de har om mat, og hvor mye av studentbudsjettet de er villige til å bruke på det, sier Calle Fegth til studentavisen Under dusken.
 
Butikken åpnet i november i fjor og deler lokaler med Ravnkloa fisk og skalldyr. Her finnes det disker og hyller med pølser, oster, posteier, krydder, dressinger, skinker, sauser, urter, brød, pasta og sorbétis. Leverandørene fra Frankrike, Italia, Spania, England og Norge er valgt med omhu.
 
Fornøyd
- Vi er veldig fornøyde med omsetningen til nå. Det har i grunnen gått over all forventning. Det er ingen tvil om at det er marked for en butikk som denne her i Trondheim. Før jul solgte vi for eksempel over femti kilo med gaudaost, til 300 kroner kiloen. Riktignok en variant som hadde vært lagret i tre år, og var svært rik på smak, sier Fegth.
 
Fegth mener at man bruker langt mindre om gangen når man har smaksrike råvarer. Derfor blir ikke totalprisen dyrere.
 
- Faktisk er det utrolig få som spør om pris, sier han.
 
Fegth mener at et av Rafnklaus fortrinn i kampen om kunder er de ansattes kunnskap og evne til å gi gode råd. Alle de ansatte er enten kokker eller har solid erfaring fra restaurant- og gourmetbransjen.
 
En god nabo
I andre del av det åpne butikklokalet, holder Ravnkloa Fisk & Skalldyr til. Over en lang glassdisk tilsvarende Fegths, selger daglig leder Lars-Thore Thomassen fersk fisk til trondhjemmere.

- Vi har sett en del nye ansikter blant kundene våre den siste måneden, så det kan virke som opprettelsen av Rafnklau har brakt nye kunder til oss også. Men det er litt tidlig å si noe om en eventuell omsetningsøkning, forteller Thomassen.
 
Han mener at de to butikkene utfyller hverandre, og sier han ofte sender kunder videre til nabodisken for å kjøpe det riktige tilbehøret.
 
Rafnklau delikatessehandel og Ravnkloa Fisk og Skalldyr planlegger å utvide lunsjtilbudene sine, og da sannsynligvis med en viss grad av samarbeid mellom de to aktørene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her