Sult åpnet i Vollen

Sult restauranter har åpnet i Vollen i Asker utenfor Oslo. Dermed eier kjeden fire restauranter langs Oslofjorden.
Redaksjonen
31 Mai 2007 - 20:29

Men dere er kanskje ikke helt fornøyd med været, markedssjef Bernt Bucher Johannesen?
 
- Neeei, det er litt sånn småstusselig egentlig, men det er ikke noe vi kan gjøre med det.
 
Store forventninger
Hvilke forventninger har dere til dette stedet?
 
- De er store, de. Vi hadde en prøveåpning i helgen og det var "stormende jubel". Nei da, vi åpner jo en kro, dette er jo ikke noen "jålete" a la carte-restaurant.
 
Vollen fjordkro er ikke bare for folk som har båten liggende ved anlegget. Målgruppen er større enn som så.
 
- Vi trekker til oss folk på sjøen, folk i Vollen, folk som vil være på en kro langs sjøen. Det er kort og godt en kro for folk i Asker og Bærum.
 
Nabokommunene er nemlig ikke bortskjemt med steder langs vannet. Men nå har folk i alle fall fått et tilbud til.
 
Kvalitetskro
- Det skal jo være en kvalitetskro, sier Bucher Johannesen.
 
Hva legger du i det?
 
- At man skal kunne få spise kromat, en entrecote eller en kyllingklubbe, men det skal være tilberedt bra, smakfullt og se bra ut. Du skal ikke få følelsen av at det er prefabrikert mat.
 
Helårsdrift
Kommer det til å være sesongkro?
- Det store trykket er nå gjennom sommeren og ut til august, september. Så skal det være kro i helgene gjennom vinteren. Men også med selskaper og julebord.
 
Konseptet er vel litt på siden av det dere har gjort tidligere?
- Ja, littegrann. Det er noe nytt for oss å drive en ren kro. Den er jo stor med over 200 sitteplasser ute. Det er litt større enn Lille Herbern som vi er på nå, for å si det sånn.
 
Bra belegg
De andre stedene deres, hvordan går de for tiden?
 
- Det går veldig bra på Lille Herbern og på Hvalstrand. De har bra belegg. Og så er det jo Hukodden Strandrestaurant. Den er litt mer avhengig av at det er fint vær. Men det er jo det som gjør at vi kan drive, at vi har mange selskaper. Uten alle disse hadde det ikke gått. For å drive bare a la carte går ikke.
 
Flere planer?
 
I år har prosjektet vært Vollen, så skal vi gjøre det best mulig på fjordstedene. Både for gjestene og for oss, sier Bucher Johannesen.

Foto: Pål Gleditsch

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her