Sult på skinner

Norges museumstog og Sult restauranter har inngått et treårig samarbeid, der Sult restauranter skal stå for all servering av mat og drikke om bord på de tradisjonsrike togene.
Redaksjonen
30 April 2008 - 18:09

- Vi skal sammen videreutvikle opplevelsen ombord på togene, mat og drikke-tilbudet, og ikke minst alle mulighetene for aktiviteter som finnes i og rundt togene, sier markedssjef Bernt Bucher Johannessen i Sult Restauranter.
 
Orientekspressen
Tanken er å løfte produktet og lage et slags norsk svar på Orientekspressen.
 
- Dette er gamle og unike tog, alt fra gamle damplokomotiver til det første dieseldrevne toget i Norge. En del av spisevognene er kledd med teak. Slikt finnes ikke lenger. Det finnes spisevogner fra 20-tallet, og til og med en salongvogn som kong Haakon reiste med, sier Bucher Johannessen.
 
Men kan det være penger å tjene på å servere mat i slike omgivelser? Jo, det skal være mulig.
 
Økonomien kommer
- Økonomien i dette kommer etter hvert. Det er nok å ta tak i, neste år har for eksempel Bergensbanen 100 års-jubileum. Da ser vi for oss en norsk utgave av Orientekspressen. Så ser vi for oss en drøm om at turister kommer til Gardermoen med fly, tar de gamle togene og kanskje har en overnatting på Dr.Holms på Geilo, eller Fleischers på Voss, sier Bucher Johannessen.
 
Og understreker at dette er et samarbeid til beste for begge parter.
 
Uvante opplevelser
Sult og Norges museumstog skal sammen tilby spennende og uvante reiseopplevelser med mat og drikke av høy kvalitet for både bedrifter og privatpersoner som ønsker en reiseopplevelse ingen andre kan tilby.
 
- I eierne bak Sult har vi funnet folk som har sansen for de "glade 1920 og 30-årene", det raffinerte, swingmusikk og promenadeorkester - ja, sannsynligvis kan det ikke bli bedre for våre gjester og for alle oss som jobber med dette, sier Norges museumstog.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her