Legg mat og vinreisen til Halland på svenskekysten
Foto: (Äng)

Legg mat og vinreisen til Halland på svenskekysten

Halland på den svenske vestkysten er med på listen «Where to eat in 2023» med en rekke restauranter, noen med Michelin-stjerne.
19 Januar 2023 - 09:27

Det er matnettstedet Eater.com som står bak listen. Sammen med blant annet Ho Chi Minh City i Vietnam, Sardinia i Italia og Cambridge i England nevnes Halland som ett av 11 steder du bør spise deg gjennom i 2023. Årets liste «Where to eat 2023» har ikke bare fokus på ordentlig bra mat, men har også tatt hensyn til det som gjør matopplevelsen til noe ekstra: menneskene, miljøet, kulturen og historien bak maten.

Hvorfor foodier skal besøke Halland i 2023 begrunner Eater med flere grunner, blant annet trekkes Michelin-restaurantene, Äng og Knystaforsen, fram.

Men det legges også vekt på regionens fruktbare jord, myldrende skoger og den fantastiske kystlinjen, som har tiltrukket seg ambisiøse restauratører, naturvinsentusiaster, eventyrlystne sankere og gründere. De bruker ikke bare råvarer fra land og hav i regionen, men lokker gjester ut i villmarken, hvor de får smake på roen og naturen rundt seg.

På sjarmerende Knystaforsen i Halland lager de mat på lokale råvarer over åpen ild. Foto: Foto: Kristin Lagerqvist

I guiden finner du Hallands 16 beste matopplevelser:

Kungsbacka:

Cosa Table

Varberg:

Bar glou glou

Kustbageriet

Restaurang Äng

Björkängs fisk

Falkenberg:

Lis mejeri

Lilla Napoli

Solhaga stenugnsbageri

Slöinge kafferosteri

Prostens pizza

Borgmästargården

Stålboms konditori

Hylte:

Knystaforsen

Knystaria

Stedsans farm & restaurant

Halmstad:

Feldts Tivolikiosk

Feldts bröd & konfekt

Steninge kuststation

Se Hallandsguiden her

Se hele guiden her

Les mer om Hallandsregionen her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her