Sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro i den prisbelønte vinkjelleren
Sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro i den prisbelønte vinkjelleren (Bilde: Åke Lindstedt)

Sveriges beste vinkjeller er i Växjö

PM & Vänner får Wine Spectator Grand Award for sin vinkjeller som inneholder flere enn 4200 ulike viner.

PM & Vänner i Växjö er den første restauranten i Sverige og nummer to i Norden etter Geranium i København, som mottar Grand Award som er den aller gjeveste av det amerikanske magasinet Wine Spectators priser.

Den svenske restauranten kjent for sitt vinfokus er en av fem nye restauranter som kvalifiserer til prisen. I alt 89 restauranter på verdensbasis kan smykke seg med Grand Award. Og bare to av dem finnes i Norden. 

Grand Award illustreres med Tre Glass, tilsvarende Michelin-guidens tre stjerner, og det betyr at restauranten anses å være «verdt en egen reise».

− Jeg er begeistret, rørt og veldig stolt. Vår ambisjon har vært å skape en av verdens beste vinrestauranter. Dette er en anerkjennelse av at vi har kommet dit, sier Per Bengtsson, kreativ leder og gastronomisk ansvarlig og legger til:

− Dette er et resultat av et godt teamarbeid, men jeg vil fremheve vår sjefssommelier Rubén Sanz Ramiro, sommelier-verdensmester Andreas Larsson og vår administrerende direktør Anders Lauring, som er spesielt viktige for denne suksessen. Vi på PM & Vänner gleder oss til å fortsette å tilby både gamle og nye gjester fra hele verden en unik mat- og vinopplevelse.

Maten signert Anders Lauring og hans team har en Michelin-stjerne.
Maten signert Anders Lauring og hans team har en Michelin-stjerne.

 

Vinkjelleren ble etablert i 2006 og har siden den gang nådd 4200 ulike vinmerker. Det betyr at du kan få tak i alt fra de aller mest ettertraktete flaskene som Domaine Romanee-Conti til rimelige, men ytterst velvalgte flasker. Selve kjelleren er en drøm for enhver HMS-ansvarlig siden flaskene ligger på uttrekkbare hyller.

PM & Vänner er et gastrohotell i hjertet av Småland med 74 rom og suiter, takterrasse med bar, svømmebasseng, treningsrom, møtefasiliteter og tre restauranter. Restauranten er belønnet med en stjerne i Michelin-guiden. Den ligger på 19. plass over Nordens beste restauranter i White Guide og får 37 av 40 poeng for maten.

Växjö ligger i Småland, i den sørlige delen av Sverige med ca. 90 000 innbyggere, omgitt av innsjøer, skog og enger. Det er kjent for sine kulinariske tilbud, stort som smått, og for sitt rike utvalg av lokalt dyrket og økologiske råvarer. Växjö ligger ca. seks timer med bil fra Østlandet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen