Sveriges eldste kinarestaurant ble stengt

Det er ikke bare her i Norge rensligheten er så som så på en del restauranter. Sveriges eldste kinarestaurant ble stengt etter at det ble avslørt omfattende hygieniske mangler på kjøkkenet.
Redaksjonen
18 Januar 2008 - 10:00

Miljöforvaltningen, som tilsvarer Mattilsynet her hjemme, valgte å stenge Kinesiska Muren i Göteborg etter en uanmeldt kontroll.
 
Restauranten har holdt til i byen siden 1970-tallet. Og dermed er det sikkert en rekke nordmenn som har spist der opp gjennom årene.
 
Masse rot
Det var rot som møtte inspektørene da de kom på besøk 10. januar i år.
 
- Det var veldig skittent, og lokalene var fulle av saker og ting som ikke hører hjemme på noe kjøkken. Noen av matvarene ble ikke forvart i rett temperatur. Vi var heller ikke fornøyde med hvordan de svarte på våre kontrollspørsmål, sier inspektør Susanna Ulander til gt.se.
 
Syk
Inspektørene avla restauranten en visitt etter at en gjest fortalte at han hadde blitt matforgiftet av å spise der. Gjesten hadde også merket seg at det var skittent i lokalet.
 
- Dermed ville jo vi vite hvordan det så ut inne på selve kjøkkenet også, sier Ulander.
 
Lokalene var så forfalne og skitne at de i prinsippet var umulig å vaske. Ulander mener også at det kan ha vært skadedyr der.
 
- Om det hadde vært skadedyr der kunne du ikke ha sett dem. Det var umulig å få oversikt med alle de tingene som lå i veien. Men det er lett for skadedyr å trives i slike miljø, sier inspektøren.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her