Sverre Sætre er bakebokkonge nummer én

Beste norske kokebok 2019

Sverre Sætre er bakebokkonge nummer én

Som vinner av Beste norske kokebok 2019 er Sverre Sætre nå den mestvinnende i kåringens 12 år lange historie.

Sjokoladeboka er den siste i rekken av kokebøker fra Norges fremste konditor Sverre Sætre, og med den tok han innersvingen på 20 andre kokebøker som var med i årets kåring av Beste norske kokebok. 

 

Sjokoladekokeboka er årets beste fordi «med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. «Sjokoladeboka» er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.» 

Om årets vinner av Beste norske kokebok kan sies at det ikke er første gangen denne kokebokforfatteren tar imot heder for sine bedrifter. Forfatteren er ikke bare en av sine mest respekterte innen sitt fagområde, han tar også denne høythengende prisen for andre gang. Den første var i 2010 med Den store bakeboka. Utover det har han vært finalist i samme konkurranse i alt fire ganger, også i 2016 med Frukt og bær. En kokebok og i 2013 med Bakeboka.

Beste norske kokebok er et samarbeid mellom Apéritif og Norli og ble delt ut for 12. gang. Forlaget Press som stikker av med seieren i år, gjør det for femte gang som gjør forlaget til nummer en i denne boksjangeren.

Her kan du lese om de andre finalistene i årets kåring

Sverre Sætre i konditoriet.

Årets jury: Per A. Borglund, redaktør Mat fra Norge og innehaver av Norges største kokeboksamling; Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif; Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel; Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene; Marius Renberg, bokdesigner og Terje Ommundsen, kokk og forfatter fjorårets finalistkokebok Thai-obsessed.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen