Systembolaget dømt til å betale opptil 60 millioner

Må betale erstatning til The Absolut Company etter nær ti år gammel korrupsjonsskandale.

Systembolaget er dømt til å betale The Absolut Company opptil 60 millioner norske kroner i erstatning, skriver dn.se. Avisa har fått tilgang til deler av dommen i en svenske voldgiftsretten.

Bakgrunnen for saken er en snart 10 år gammel korrupsjonsskandale. I 2003 fikk 74 butikksjefer i Systembolaget sparken etter å ha mottatt bestikkelser fra det statlige foretaket Vin & Sprit, daværende eier av Absolut. Som motytelse tok butikksjefene inn varer fra Vin & Sprit og ga disse god plassering i utsalgene. Seks personer i Vin & Sprit ble straffet for å ha bestukket butikksjefene.

LES OGSÅ: Nekter for bestikkelser

Avsløringen første til at Systembolaget sa opp avtalen med Vin & Sprit. Oppsigelsen skjedde imidlertid ikke i henhold til lovverket, har voldgiftsretten i Stockholm avgjort. Den har derfor dømt monopolet til å betale 60 millioner norske kroner i erstatning til The Absolut Company.

LES OGSÅ: Forlater Systembolaget umiddelbart

- Vi er glade for resultatet. Andre kommentarer har vi ikke, sier informasjonssjef Paula Eriksson i The Absolut Company til dn.se. Selskapet eies nå av Pernod Richard.

LES OGSÅ: Arcus tvang Systembolaget i kne

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen