TEST: At øl kan være like komplekse som vin, får du bevisene på her

Test Nye øl og mjød spesialpol september 2019

At øl kan være like komplekse som vin, får du bevisene på her

De beste ølnyhetene i spesialpolene er noen virkelige lekkerbiskener som kan nytes gjennom hele den kalde og mørke sesongen, eller legges dypt i kjelleren.

Surøl kan bli for surt. Og da er det ikke like godt. Det er derfor ikke de aller sureste som er best denne gangen, men 3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston er uslåelig i denne klassen. 

Funky øl finner man også på listen, nemlig den fruktig og leskende Bruerys The Bramble som kjennetegnes av sin flotte dybde. En annen bærpreget øl som slippes er den nydelige Oude Schaarbeekse Kriek Boon, med de annerkjente villkirsebær fra Schaarbeekse.

 Og Rogue Ales Rolling Thunder er bare nydelig i all sin mørke kompleksitet. Nå kan høsten bare komme.

På neste side finner du beskrivelsene av alle nyhetene på ølpolene

Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Her ser du hvilke øl som finnes i hvilke butikker

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Julie H. Amundsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking som ble gjennomført før salgsstart som er den 5. september 2019.  Ølene er tilgjengelig i ni polutsalg - de såkalte +ØL-butikkene, Oslo City, Storo, Aker Brygge, Lillehammer, Asker, Drammen CC, Lillemarkens Kristiansand, Sandnes Kvadrat, Bergen Storsenter, Ålesund Moa, Molde, Trondheim, Bankkvartalet, Body City Nord og Tromsø Langnes. Samt at noen er tilgjengelig i polets nettbutikk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen