TEST: De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Test Nyhetene i basis januar 2018

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.

 Aller mest overbevisende er Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW 2015 - en av flere gruner veltlinere som er kjøpt inn til basisutvalget denne vinteren. Og som kommer til å gjøre januarrmørket og kulda lettere å hanskes med. For på toppnivå som i dette, gir denne østerrikske arbeidshesten vin i verdensklasse, som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv. 

At slike viner fra gode produsenter lagrer godt er Nikolaihof Vom Stein Riesling Federspiel 2008, god dokumentasjon på. 

Har du mer sans for chardonnay, er Oak Valley Groenlandberg Chardonnay 2016 fra Sør-Afrika verd å satse på. Til felles med de to østerrikerne har den både filosofien i vinmarkene og i vinkjelleren. Vi snakker altså om viner som er dyrket og framstilt uten særlig inngripen verken av mennesker eller hjelpemidler, men som er uttrykk for det naturen har gitt i de respektive tilfellene. 

Det gjelder så absolutt også sørfranske Dom. Padie Fleur de Cailloux 2016 som sammen med sin røde parallell Dom. Padie Petit Taureau 2016 tydelig dokumenterer at denne delen av landet hevder seg helt i toppen. Men uten at det koster skjorta. I det hele tatt har januarnyhetene flere spennende godkjøp fra denne landsdelen. 

I det hele tatt er det mange gode viner i begge kulører som du kan studere på de neste sidene. Det gjelder også øl, og aller mest imponerende er Labietis Pokainu Mezs Barley Wine - et dessertøl fra Latvia krydret med urter. Det er noe å servere til neste gang du skal overraske med noe søtt på såvel tallerken som i glass.  

På den sterkeste siden ruler Vidda Tørr Gin - topp ingrediens til en vinterlig gin tonic.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen