Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Tester

Nyhetene i basis januar 2018

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2018 - 10:47

 Aller mest overbevisende er Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW 2015 - en av flere gruner veltlinere som er kjøpt inn til basisutvalget denne vinteren. Og som kommer til å gjøre januarrmørket og kulda lettere å hanskes med. For på toppnivå som i dette, gir denne østerrikske arbeidshesten vin i verdensklasse, som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv. 

At slike viner fra gode produsenter lagrer godt er Nikolaihof Vom Stein Riesling Federspiel 2008, god dokumentasjon på. 

Har du mer sans for chardonnay, er Oak Valley Groenlandberg Chardonnay 2016 fra Sør-Afrika verd å satse på. Til felles med de to østerrikerne har den både filosofien i vinmarkene og i vinkjelleren. Vi snakker altså om viner som er dyrket og framstilt uten særlig inngripen verken av mennesker eller hjelpemidler, men som er uttrykk for det naturen har gitt i de respektive tilfellene. 

Det gjelder så absolutt også sørfranske Dom. Padie Fleur de Cailloux 2016 som sammen med sin røde parallell Dom. Padie Petit Taureau 2016 tydelig dokumenterer at denne delen av landet hevder seg helt i toppen. Men uten at det koster skjorta. I det hele tatt har januarnyhetene flere spennende godkjøp fra denne landsdelen. 

I det hele tatt er det mange gode viner i begge kulører som du kan studere på de neste sidene. Det gjelder også øl, og aller mest imponerende er Labietis Pokainu Mezs Barley Wine - et dessertøl fra Latvia krydret med urter. Det er noe å servere til neste gang du skal overraske med noe søtt på såvel tallerken som i glass.  

På den sterkeste siden ruler Vidda Tørr Gin - topp ingrediens til en vinterlig gin tonic.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her