Tester

Nyhetene i basis januar 2018

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

De hvite januarnyhetene i basisutvalget er de mest spennende

Blant de 75 nye produktene i polhyllene i januar er det mange godbiter å plukke med deg, og de aller beste er hvitviner. Men ikke fra stedene du oftest henter dine hvitviner. Derimot fra Østerrike, Sør-Frankrike og Sør-Afrika.
Aase E. Jacobsen
12 Januar 2018 - 10:47

 Aller mest overbevisende er Brundlmayer Langenloiser Käferberg 1ÖTW 2015 - en av flere gruner veltlinere som er kjøpt inn til basisutvalget denne vinteren. Og som kommer til å gjøre januarrmørket og kulda lettere å hanskes med. For på toppnivå som i dette, gir denne østerrikske arbeidshesten vin i verdensklasse, som bør finnes i en hver vinkjeller med respekt for seg selv. 

At slike viner fra gode produsenter lagrer godt er Nikolaihof Vom Stein Riesling Federspiel 2008, god dokumentasjon på. 

Har du mer sans for chardonnay, er Oak Valley Groenlandberg Chardonnay 2016 fra Sør-Afrika verd å satse på. Til felles med de to østerrikerne har den både filosofien i vinmarkene og i vinkjelleren. Vi snakker altså om viner som er dyrket og framstilt uten særlig inngripen verken av mennesker eller hjelpemidler, men som er uttrykk for det naturen har gitt i de respektive tilfellene. 

Det gjelder så absolutt også sørfranske Dom. Padie Fleur de Cailloux 2016 som sammen med sin røde parallell Dom. Padie Petit Taureau 2016 tydelig dokumenterer at denne delen av landet hevder seg helt i toppen. Men uten at det koster skjorta. I det hele tatt har januarnyhetene flere spennende godkjøp fra denne landsdelen. 

I det hele tatt er det mange gode viner i begge kulører som du kan studere på de neste sidene. Det gjelder også øl, og aller mest imponerende er Labietis Pokainu Mezs Barley Wine - et dessertøl fra Latvia krydret med urter. Det er noe å servere til neste gang du skal overraske med noe søtt på såvel tallerken som i glass.  

På den sterkeste siden ruler Vidda Tørr Gin - topp ingrediens til en vinterlig gin tonic.

 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her