Ølnyhetene er nemlig godt tilpasset årstiden, og bedre sommerølalternativer enn de som har sommer og sol på etiketten. Ego Tåke Double IPA  signaliserer muligens ikke sommer for andre enn alle som oppholder seg langs norskekysten om sommeren, men innmaten er sommer så det holder. 

Det gjør også Aja Mánnu Blonde Ale som rett og slett er sommer på flaske.

Andre supre øl for den som vil ha maks IPA-smak er 7 Fjell Overformynderi Stortingets Dobbel-IPA,  Amundsen Apocalyptic Thunder Juice New England IPA og ikke minst Firestone Walker Union Jack IPA.  

Er du mer i pilsmodus, er Sundbytunet Vienna Lager et supert alternativ, også til grillpølsene.

Nøgne Ø Four Shady Captains er farlig godt med sine 11 prosent og bør derfor nytes til mat.  

På vinsiden er det ikke flust med sommergleder i betydningen karaktersterke viner til en gunstig pris, men en liten håndfull californiere flere er blitt kjent med fra bestillingsutvalget, er nå å finne på fast plass i basishyllene: 

Chanin Sanford & Benedict Chardonnay 2016 tilhører sågar Santa Barbara-toppen og er et kupp til 409,90. Fra samme område kommer sågar to pinot noir-er, Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir og Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir for en drøy hundrelapp lavere pris. 

Bobler med og uten alkohol

Etterspørselen etter bobler er det som vokser sterkest på polet med 19,2 prosent vekst første halvår for blant annet franske bobler. Nyhetene i denne kategorien er ikke noe å skrive hjem om, bortsett fra en klassiker som nå også er å finne i basishylla, nemlig Bruno Paillard Première Cuvée Brut, ikke moteriktig knusktørr riktignok, men likevel en usedvanlig lekker sak i sin klasse.

I den alkoholfrie hylla finnes nå Copenhagen Sparkling Tea Blå som overgår det meste av det som lages av null-produkter. Den gjør det sågar kult å ha en hvit dag.

Men du kan også bruk den til å lage denne herlige gindrinken

Er det rimeligere viner med god kvalitet som står på handlelista, er utvalget tynt. Bortsett fra tre kjenninger blant de hvite som Kruger-Rumpf Münsterer Kapellenberg Riesling Trocken Erste LageGrand Bateau Blanc og Dom. Wachau Dürnstein Federspiel Grüner Veltliner.

Den beste blant de billige er den røde italieneren Conte Spagnoletti Zeuli Castel del Monte som med en pris på 125 kroner og en skår på 83 poeng gir god rødvinsglede for et trangt sommerbudsjett. Den finnes også i en rosa utgave Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero, en artig og annerledes rosevin til 139,90.

Buuh til polet

 

Det er mye uinteressant utover dette i den lavere delen av prisskalaen. Som de to foregående basislanseringene er det på den ene siden kommersielle prosjekter som ikke bidrar positivt til basishyllas sammensetning og på den andre siden produkter som det finnes mye bedre tilbud av i bestilllingsutvalget og som gjør dette utvalget enda mer uovertruffent.

Aller mest forskrekket er det grunn til å bli over Lystig økologisk bringebærrom som ser ut som en drikk du kjøper i kjøledisken på Deli eller 7Eleven, men som altså er et såkalt lavprosentig brennevin med 18 årsgrense. Den kommer i plastflaske og har en klar ungdomsprofil. Om trettenåringen (ja, de får tak i polvarer) blir ferska med denne, er det få voksne med lett svekket langsyn (og det gjelder de fleste tenåringsforeldre) som  gjetter at den er med alkohol. I tillegg smaker den akkurat slik den ser ut.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her