TEST: Det er ølhylla og California som er mest interessant for basisnyhetene i juli

Test Nyheter i basis juli 2019

Det er ølhylla og California som er mest interessant for basisnyhetene i juli

Resten er om ikke sorgen, så like variabelt som juliværet.

Ølnyhetene er nemlig godt tilpasset årstiden, og bedre sommerølalternativer enn de som har sommer og sol på etiketten. Ego Tåke Double IPA  signaliserer muligens ikke sommer for andre enn alle som oppholder seg langs norskekysten om sommeren, men innmaten er sommer så det holder. 

Det gjør også Aja Mánnu Blonde Ale som rett og slett er sommer på flaske.

Andre supre øl for den som vil ha maks IPA-smak er 7 Fjell Overformynderi Stortingets Dobbel-IPA,  Amundsen Apocalyptic Thunder Juice New England IPA og ikke minst Firestone Walker Union Jack IPA.  

Er du mer i pilsmodus, er Sundbytunet Vienna Lager et supert alternativ, også til grillpølsene.

Nøgne Ø Four Shady Captains er farlig godt med sine 11 prosent og bør derfor nytes til mat.  

På vinsiden er det ikke flust med sommergleder i betydningen karaktersterke viner til en gunstig pris, men en liten håndfull californiere flere er blitt kjent med fra bestillingsutvalget, er nå å finne på fast plass i basishyllene: 

Chanin Sanford & Benedict Chardonnay 2016 tilhører sågar Santa Barbara-toppen og er et kupp til 409,90. Fra samme område kommer sågar to pinot noir-er, Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir og Sandhi Sta Rita Hills Pinot Noir for en drøy hundrelapp lavere pris. 

Bobler med og uten alkohol

Etterspørselen etter bobler er det som vokser sterkest på polet med 19,2 prosent vekst første halvår for blant annet franske bobler. Nyhetene i denne kategorien er ikke noe å skrive hjem om, bortsett fra en klassiker som nå også er å finne i basishylla, nemlig Bruno Paillard Première Cuvée Brut, ikke moteriktig knusktørr riktignok, men likevel en usedvanlig lekker sak i sin klasse.

I den alkoholfrie hylla finnes nå Copenhagen Sparkling Tea Blå som overgår det meste av det som lages av null-produkter. Den gjør det sågar kult å ha en hvit dag.

Men du kan også bruk den til å lage denne herlige gindrinken

Er det rimeligere viner med god kvalitet som står på handlelista, er utvalget tynt. Bortsett fra tre kjenninger blant de hvite som Kruger-Rumpf Münsterer Kapellenberg Riesling Trocken Erste LageGrand Bateau Blanc og Dom. Wachau Dürnstein Federspiel Grüner Veltliner.

Den beste blant de billige er den røde italieneren Conte Spagnoletti Zeuli Castel del Monte som med en pris på 125 kroner og en skår på 83 poeng gir god rødvinsglede for et trangt sommerbudsjett. Den finnes også i en rosa utgave Conte Spagnoletti Zeuli Colombaio Bombino Nero, en artig og annerledes rosevin til 139,90.

Buuh til polet

 

Det er mye uinteressant utover dette i den lavere delen av prisskalaen. Som de to foregående basislanseringene er det på den ene siden kommersielle prosjekter som ikke bidrar positivt til basishyllas sammensetning og på den andre siden produkter som det finnes mye bedre tilbud av i bestilllingsutvalget og som gjør dette utvalget enda mer uovertruffent.

Aller mest forskrekket er det grunn til å bli over Lystig økologisk bringebærrom som ser ut som en drikk du kjøper i kjøledisken på Deli eller 7Eleven, men som altså er et såkalt lavprosentig brennevin med 18 årsgrense. Den kommer i plastflaske og har en klar ungdomsprofil. Om trettenåringen (ja, de får tak i polvarer) blir ferska med denne, er det få voksne med lett svekket langsyn (og det gjelder de fleste tenåringsforeldre) som  gjetter at den er med alkohol. I tillegg smaker den akkurat slik den ser ut.

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen