TEST: Dette er de beste kjøpene blant nyhetene i spesialhyllene

Test Nye viner på spesialpolet i september 2018

Dette er de beste kjøpene blant nyhetene i spesialhyllene

Med stadig økende priser på de mest etterspurte vinstilene, er det hyggelig å kunne plukke ut tre nebbioloviner og en sublim toppchianti som meget godt kjøp. Ved siden av en håndfull hvite italienere.

Barale Barolo Cannubi 2013 og Ettore Germano Barolo Ceretta 2013 og ikke minst Ca' Nova Barbaresco Montefico Vigna Bric Mentina 2015 som aller er viner som inntil nå har vært tilgjengelig i bestillingsutvalget.

Det gjelder også Lamole di Lamole Chianti Classico Gran Selezione Vigneto di Campolungo 2013 som har vært borte en stund, slik at gjensynet er svært gledelig.

Blant de hvite er det mange veldig gode kjøp som er en kombinasjon av at italiensk hvitvin gjerne er underkjent og dermed fortsatt har fornuftige priser. Best av alle er to blad Cocci Grifoni, nemlig Offida Pecorino Guido Cocci Grifoni 2014 og Offida Pecorino Colle Vecchio 2016, Caravaglio Malvasia Infatata 2017, Bucci Verdicchio dei Castelli di Jesi 2016 og Selva Capuzza San Martino della Battaglia Campo del Soglio 2016.

 

Selv om prisen er svært høy, er Henriots nye toppcuvee verd å nevne, også fordi Champagne Cuvee Hemera brut 2005 er en sann nytelse og en potensiell klassiker i dette luksussegmentet.

På neste side finner du de testete vinene etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Slik er testen gjennomført: 

Vinene er smakt av Aase E. Jacobsen på Vinmonopolets smaking i forkant av lanseringen.

I spesialpolene er det 195 nye viner som blir tilgjengelig fra torsdag den 13. september kl 10. Det burde derfor være mer enn nok til alle siden det kun er en håndfull viner om noen denne gangen, som skaper kø. Det er nemlig kjøpt inn 35.539 flasker, av alle typer.

Spesialutvalgvinene kan som kjent ikke bestilles, men må kjøpes fra ett av de åtte spesialpolutsalgene i landet. 

De åtte polbutikkene som har varene er e-lageret på Vestby (lansering en dag senere), Aker Brygge , CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim. 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen