TEST: Disse juleølene kan ikke bestilles, men finnes i mange polutsalg
Test

Disse juleølene kan ikke bestilles, men finnes i mange polutsalg

Juleølet i tilleggsutvalget er ikke like tilgjengelig som det andre, men frykt ikke, mange butikker har disse ølene inne.

Testen av norskbrygget juleøl er gjennomført i samarbeid med Ølakademiet i perioden 1.-5. november 2016.

Her er hele testen hos Ølakademiet

Årets juleøltest omfatter i alt 127 øl fra 37 norske bryggerier. I denne saken finner du juleølene som er i salg gjennom Vinmonopolets tilleggsutvalg. Dette er produkter som ikke kan bestilles på vanlig måte, derfor står de som utsolgt i Apéritifs polliste, men butikkene kan kjøpe varene inn til sin lokale liste. Hvilke butikker som fører disse produktene finnes det ikke noen fullstendig oversikt over. Men hvis et polutsalg har tatt inn varen, er den søkbar i polets nettbutikk. Du kan også kontakte den enkelte butikk for å finne ut om produktet er mulig å skaffe. 

På undersidene finner du alle resultatene 

For å være med i juleøltesten må ølet være et sesongøl, være produsert i Norge og finnes i salg enten som flaske eller boks. Testen ble utført blindt, og ølene er bedømt etter kriteriene farge og duft, smak, samt en helhetsvurdering på en skala fra 50-100. Det er også gjort en vurdering på hvilken mat det enkelte øl passer til. 

Ølakademiets smakspanel består Ronja Velten, daglig leder i Ølakademiet, agronom og fagutdannet kokk. Kim Daniel Bergersen, ølguide i Ølakademiet og daglig leder på ølbaren Hopyard. Bjørn - Erik Løken, ølguide i Ølakademiet og hjemmebrygger samt Jørn Tore Persen, salg- og markedssjef og gründer av Ølakademiet, fagutdannet kokk.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen