TEST: Få, men ekstra gode høydepunkter

Test Spesialpol oktober 2017

Få, men ekstra gode høydepunkter

Spesialpolenes tilførsel av nye viner i oktober har noen virkelige godbiter, men også mange hyllevarmere.

Selv om vi skriver oktober og Rhone/Sør-Frankrike som tema for lanseringen, er det en hvitvin som er aller best blant spesialpolets nyheter. De 180 flaskene med superlekre Kesner Heintz Vineyard Chardonnay 2015 får derfor bein å gå på. Det kommer trolig også til å skje med Jamet Cote-Rotie 2013 selv om tilgangen her er mye større (480 flasker), og ikke minst at prisen nå er blitt ganske stiv. Men vi snakker om en solid ettertraktet og lagringsdyktig vin, og slike viner har en tendens til å følge sin egen prisspiral. Det samme kan sies om Clos des Papes Chateauneuf-du-Pape 2014 bortsett fra at her er det bare 240 flasker. 

Slippets aller beste kjøp er faktisk en rosevin, Ch. Simone Rose 2016, men slett ingen hvilken som helst rose, derimot en klassiker og en ganske unik vin i sin kategori. Den koster derfor mye mer enn hva de fleste bruker på rose. 

Les mer om denne produsentens lagringsdyktige viner her

Det er ellers svært få meget gode og gode kjøp denne gangen, mye på grunn av at en del av vinene er høyt priset uten at de gir så mye igjen. Sannsynligheten for at det blir hyllevarmere er derfor stor.  

På de neste sidene finner du mer om de 69 vinene som er testet. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen