Tester

Nyheter i basis mai 2019

Påfyllet i ginhylla er best - og det du trenger for å blande med

Påfyllet i ginhylla er best - og det du trenger for å blande med

Nyhetene i basisutvalget har riktignok noen få viner som skiller seg ut, men generelt er det barskapet som får påfyll denne gangen.
Aase E. Jacobsen
03 Mai 2019 - 14:09

Ginbølgen har ikke gitt seg, siste år økte salget via Vinmonopolet med 10,8 prosent og veksten i årets første fire måneder er nesten like sterk. Derfor er det ingen tvil om at  tilskuddet til ginhylla nå i mai kommer til å booste salget enda mer. 

Kimerud Wild Grade GinRoku Gin og Nikka Coffey Gin er tre i toppsjiktet, og når de mikses med Fever-Tree Mediterranean Tonic Water kan det lett bli magisk stemning. 

En håndfull viner vekker også interesse, som champagnene Lucien Collard Bouzy Grand Cru Brut 2012 og Fleury Blanc de Noirs Brut, samt den sjeldnere champagnen uten bobler, Lelarge-Pugeot Coteaux Champenois Vrigny Blanc Chardonnay 2012

Også to roseer med og uten er verd å få med seg, Abrami Franciacorta Biologico rosé og Domaine Clair-Daü Rosé du Marsannay 2018. Samt rødvinsklassikeren Pago de los Capellanes Crianza 2016

På ølsiden stikker et alkoholfritt øl seg ut, Klokk & Co NADA Pale Ale, samt to pilsnertyper Tucher Æcht Nürnberger Kellerbier og Haandbryggeriet Good Ole lager. 

Du finner basisnyhetene listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt
Dagens rett

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt

Har du liten tid til middagslaging, behøver det ikke bety mindre smak. Bare prøv denne oppskriften på pizza med crème fraîche og bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her