Tester

Nyheter i bestillingsutvalget mars 2018

Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

Rekordmye godt å glede seg over blant marsnyhetene

De siste ukene har vært sjeldent intense når det kommer til antall produkter som enten er nyheter i bestillingsutvalget eller årgangsendringer. Her finner du 1020 smaksnotater.
Aase E. Jacobsen
03 Mars 2018 - 02:00

Jura er og blir hot as hell, og når kongene av Jura, Tissot og Ganevat, lanserer flere cuveer, dukes det til fest blant Jura-fansen. Disse ettertraktete flaskene forsvinner fort, men stadig flere Jura-produsenter kommer på banen, og gjør at etterspørselen ikke kommer til å dabbe av med det første.

Når det kommer til pinot noir, slåss California og Oregon med Burgund om oppmerksomheten. Heldigvis er det plass til begge. Og interessen for pinot noir har nå bredt seg til de lavere prissjikt slik at du nå kan få god tysk eller chilensk pinot i boks eller i pent priset flaske. Antica Terra Botanica 2015 er fortsatt imponerende, og Angervilles Volnay 1er Cru Champans 2015 og Volnay 1er Cru Clos des Ducs 2015 er det umulig å komme utenom. 

Interessen for Piemonte og barolo får næring gjennom alle de gode vinene som lanseres eller er kommet i ny årgang i disse dager. Se etter Aldo Conternos Barolo Colonello 2013 og Barolo Cicala 2013, Elio Altares Barolo Cerretta Vigna Bricco 2011, G. Mascarello Barolo Monprivato 2013, Sottimano Barbaresco Currá 2013 og Rivetto Barolo Leon Reserva 2006 som altså har fått velkommen modning.

Champagne og andre bobleviner er en annen tørst som virker umulig å slukke. Legras St Vincent 2000 og Alfred Gratien 2004 er veldig sikre kort i denne kategorien. Sjekk også ut alle de gode alternativene til champagne som tilbyr svært mye for pengene.

Du finner bestillingsnyhetene og årgangsendringer listet etter poeng per kategori på undersidene i denne saken

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her