Tester

Øl- og sidernyheter i bestillingsutvalget juli 2019

Som bestilt: Her finner du de virkelig gode sommerølene

Som bestilt: Her finner du de virkelig gode sommerølene

Blant julinyhetene er det flust av alternativer som feier de tradisjonelle sommerølene av banen. Fra noen veritable fruktbomber av noen IPA-er via strålende matøl og sider til både grill og sjømat, til øl som løfter sommerbærene til nye høyder. Og sågar e
Julie Helene Amundsen
08 Juli 2019 - 15:48

 På topp er det to fantastiske surøl, 3 Fonteinen Oude Geuze Cuvée Armand & Gaston  og Lindheim Friendship series Red Feet som begge krever matfølge eller en rutinert gane. I hvert fall om de skal ut i solsteken, men om du setter pris på et virkelig komplekst øl, er dette hva du skal satse på.

Det er mulig det er mangelen på sommervarme som gjør at tromsøbryggeriet Graff nok en gang treffer blink med sin Graff Danktastic Double IPA. Den har nemlig alt du leter etter i en (D)IPA samtidig som den er utrolig lett å drikke.      

For virkelig tropisk stemning må du til Gøteborg og Stigbergets Flamingo Juice Mango Pepper Gose. For et herlig sommerøl. Fra samme by kommer O/O Brewing 50/50 IPA Mosaic/Simcoe som gir den riktige sommerfølelsen for alle typer IPA-fans. 

Les mer om Gøteborg-bryggeriene her

Klarer du ikke å bestemme deg for hvitvin eller øl, får du begge deler med Aja Saison Terroir som nå er brygget med rieslingdruer fra Gobelsburg i Østerrike (mot Leitz og Rheingau sist). Et strålende følge til sommerens sjømat eller når du bare har lyst på et glass vin eller øl.

Den beste sideren i år er Solhøi Flytende solskinn som smaker akkurat det navnet sier, men samtidig har veldig god kompleksitet og super eplekarakter. Som skapt for gode sjømatretter.

Les mer om Solhøi her

Den norske sommeren gjør at mørke alkoholsterke øl også er velkomne. Põhjala Karneval Imperial Stout er som å sette tenna i en brownie samtidig som den er syrlig og lett å svelge. Prøv den til sommerlige desserter med norske bringebær eller jordbær. Eller på verandaen en sommerkveld.

Rekordstort slipp

I juli lanseres det i alt 140 nye øl i bestillings-og tilleggsutvalget. Det må være ny sommerrekord. På grunn av sommerferieavvikling har det vært langt færre muligheter til å teste ølet før lansering enn normalt, men de 47 ølene og siderne som er smakt gir likevel en veldig god forsmak på det imponerende ølutvalget som nå faktisk finnes her til lands.  Det er med andre ord ingen grunn til å drikke kjipt øl eller sider i sommer. 

På de neste sidene finner du 47 nye øl og sidere fra bestillingsutvalget (og noen i tilleggsutvalget) listet etter poeng 

Slik er testen gjennomført:

De 47 nyhetene i bestillingsutvalget og tilleggsutvalget er testet av Julie H. Amundsen, Aperitifs faste øl- og sidersmaker. Smakingene er stort sett gjort i i forbindelse med importørenes nyhetssmakinger. Smakedato 6. mai 2019 er felles for alle av rent teknisk årsak.

Siden produkter i tilleggsutvalget ikke kan bestilles på vanlig måte, er de oppført som utsolgt i Aperitifs polliste. De bestilles ved å kontakte kundesenter@vinmonopolet.no 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt
Dagens rett

Bruk restene fra søndagsmiddagen - det blir kjempegodt

Det er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her