Tester

De 11 beste boksvinene på polet

Velger du vin i boks, er du trygg med en av disse

Velger du vin i boks, er du trygg med en av disse

Dette er de 11 beste boksvinene på polet akkurat nå. De gir deg like god kvalitet som flaskevin til 150 kroner, og koster bare en femmer mer per glass enn de dårligste boksvinene.
Aase E. Jacobsen
12 September 2017 - 19:44

Det er utrolig mye kjip vin som selges i boks. Jeg gråter inni meg når jeg står i kø foran kassa på polet og ser hva folk frivillig kaster bort penger på. Vin som jeg vil karakterisere som tilnærmet udrikkelig og som kjennetegnes av overdreven sødme, overmoden frukt, mangel på friskhet  og struktur. I det hele tatt lite tiltalende.

Og det er ikke fordi denne type vin er så mye billigere. Forskjellen mellom den kjipeste av de kjipe boksvinene og de 11 jeg har valgt ut, er nemlig svært liten, gjerne bare en hundrelapp per boks. Når du fordeler den på de 20 glassene med vin du får fra en slik boks, blir forskjellen minimal. Det er altså snakk om fem skarve kroner per glass.

Det du betaler for er nemlig stort sett alkoholavgift, det gjelder i høyeste grad for de billigste boksene. Avgiften alene utgjør gjerne 240 kroner av det en treliter koster. Ved å velge boksvin av høy kvalitet som de jeg anbefaler, får du vin som koster dobbelt så mye fra produsent når vi holder avgiften utenom. Det er selvsagt ikke gitt at den er dobbelt så god, men sannsynligheten er stor for at den er det, og i mange tilfeller mer enn dobbelt så god.

Smaksopplevelsen er uansett av en helt annen verden. Det kan jeg garantere. Og jeg har smakt mye (dårlig) boksvin opp gjennom årene. 

Så er du misfornøyd med gårsdagens valg, kan du i alle fall trøste deg med å velge det beste fra hyllene med boksviner i dag. 

Her finner du nemlig en usedvanlig vellykket Bordeaux-boks, en usvovlet boksvin fra Piemonte, en super Languedoc-vin og tre flotte bokser fra Rhone.  Alle røde viner og dessuten laget av økologiske/biodynamiske druer. På den hvite siden er det ikke uventet flere solide rieslingbokser fra vekjente Leitz, Geil, Battenfeld-Spanier og Gysler, men også en outsider i form av en italiensk pecorino.

Best av alt er at flere av disse boksene har fast hylleplass i svært mange polutsalg.

Husk å sjekke tappedato - her er tipsene

På de neste to sidene finner du de beste boksene henholdsvis røde og hvite boksviner listet etter poeng

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her