Denne vinboksen er nå blant de beste

Denne vinboksen er nå blant de beste

En aldri så liten oppstramming kan alle ha godt av, også boksviner. Det har i alle fall hjulpet denne.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Les Rives d'Alcion (50778) er akkurat nå et trygt valg når du skal ha en god rødvinsboks i bakhånd. Boksen inneholder vin som er egnet både til vinkos og som følge til mat.

Den er kommet i helt fersk tapping, og det har den så absolutt hatt godt av. I motsetning til for vin i flaske er innkjøp av boksvin avhengig av at emballasjen leses med lupe. Det holder altså ikke bare å sjekke at årgangen er riktig. For en boksvin er tappedatoen av stor nytteverdi. Den er imidlertid ikke alltid så lett å finne, enn si tyde. I de fleste tilfeller er det lottnummeret som avslører nå boksen ble fylt.

Dette er ferskvare

De fleste lottnumre er bygd opp ved at årstallet nevnes først, med to sifre, dernest datoen med tre. Og som regel er det nummeret på dagen det vises til. Altså som at den 29. januar er dag nummer 029.

Også for manzanilla er lottnummeret viktig å merke seg

Partiet som nå finnes i polutsalgene av denne boksene viser at den er tappet i midten av desember. Den preges av å være veldig ung, og av så godt materiale at den faktisk trenger en runde i karaffel for å by på hele seg.

Også før forbedringen var den en av de bedre boksene

Jo lengre tid det går fra tappedato, jo åpnere blir selvsagt også en slik vin. Plastformatet er ikke egnet for lagring. Vin i boks er definitivt ferskvare, uansett hvor mye produsenter og importører sier at boksen deres holder fint i ett år. Forringelsen merkes tydelig allerede etter tre måneder, først og fremst ved at vinen blir bløtere/mindre spenstig.

Spør om hjelp

Har en vin god konsentrasjon (hvilket ikke er særlig utbredt blant boksviner), tar den ikke skade av denne tiden, men selv en konsentrert vin vil miste mye hvis det går for lang tid fra tappedato.

Finner du ikke ut av det selv når du er på polet, spør de ansatte om hjelp.

Denne boksvinen er signert André Brunel, en betydelig vinmaker i det sørlige Rhône. At denne boksen er blitt bedre enn den var for bare et år siden, skyldes at han har brukt bedre råvarer. Druer med lavere avkastning (50 hl/ha) enn hva som er vanlig å bruke i bokser, og i hvert fall i kommersielle viner fra denne regionen.

Mens han tidligere brukte bare kjøpte druer til denne boksen, er det nå også druer fra egne vinmarker som inngår. Og Brunel er kjent for å ha mye gammelt plantemateriale samtidig som han har tilgang til tilsvarende gjennom sine mange underleverandører. Dessuten er druemiksen med hovedvekt på grenache som er en druesort Brunel virkelig kan.

Slik smaker hans aller beste grenachedominerte viner

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Rives d'Alcion

Produsent:
André Brunel
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
3.000l
Land:
Frankrike
Område:
Vaucluse
Pris:
389,90 kr
Varenummer:
5077801
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen