Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner 22. mars i Oslo

Beermakers Dinner: Bli med på tidenes ølmiddag på Nedre Foss Gård

Beermakers Dinner: Bli med på tidenes ølmiddag på Nedre Foss Gård

Fantastiske øl fra New Zealand settes til en eksklusiv femretters meny som vil åpne dine øyne for Stillehavets "flytende gull"
23 Februar 2022 - 14:00

Kjøkkenet på Nedre Foss Gård har satt seg i tenkeboksen og utviklet en meny som virkelig hedrer et av verdens mest innovative ølland. Fem fantastiske retter settes til øl fra fem New Zealandske bryggerier og viser at moderne håndverksøl er mer allsidig enn vi kunne ane. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten nedenfor.

Både om du allerede har kastet deg på håndverksølbølgen eller om du ønsker å se hva det hele dreier seg om, er dette en middag du vil få med deg. Denne kvelden vil du få smake fruktige så vel som vinøse surøl, humlefriske og tropiske IPA-er, og ikke minst mørke, maltrike øl som nærmest er en dessert i seg selv.  

Humlehage i New Zealand
Humlehage i New Zealand (Foto: NZBC)


Kiwi-bryggere er ikke redde for å eksperimentere og det er derfor ikke uten grunn at New Zealand regnes som et av de mest innovative øllandene. Med fantastiske forhold for humledyrking og med sin beliggenhet langt unna de mer tradisjonelle bryggelandene, har de tatt både humlen og ølet til nye høyder gjennom moderne kombinasjoner og nytenkende metoder. Noen av dagens mest ettertraktede humletyper kommer fra denne øyen på andre siden av jorden, og det siste tiåret har vi også sett en oppblomstring av lokalprodusert malt.

Urbanaut Brewing
Urbanaut Brewing Co.

Bak arbeidet å få ølene til Norge mens de fortsatt er ferske står New Zealand Beer Collective. NZBC består av en gruppe bryggerier som har gått sammen for å sikre at ølene kommer så fort frem til resten av verden som mulig, uten at kvaliteten forringes. Og det er vi glade for å se at de har klart!  Representert denne kvelden er øl fra 5 av NZBC-bryggeriene, nemlig Deep Creek Brewing Co, 8 Wired, Urbanaut Brewing Co., Kereru Brewing Company, Duncans Brewing og Boneface Brewing.

Mer om hvordan New Zealand har blitt så unike i ølverdenen kan du lese her.

Todd Nicolson, NZBC
Todd Nicolson, NZBC


For å fortelle oss om alt New Zealandsk øl har å by på kommer en av hjernene bak New Zealand Beer Collective, Todd Nicolson.  
Todd og teamet på Nedre Foss står klare til å gi dere en fantastisk og øyeåpnende kveld med moderne øl satt til de lekreste matretter. Dette kan du rett og slett ikke gå glipp av. 

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og har begrenset antall deltakere. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her