Tidligere Åkesson-sjef dømt

Den tidligere sjefen og eieren i det svenske selskapet Åkesson Vin er dømt til betinget fengsel og dagsbøter for bestikkelse.
Redaksjonen
27 Mars 2007 - 09:00

Den fjerde rettsaken i Systembolag-saken er avsluttet. Den endte med at den tidligere administrerende direktøren i Åkesson Vin, Anders Åkesson, ble dømt.
 
Stockholm Tingsrätt sier i dommen at påtalemyndigheten har bevist at den tidligere sjefen og eieren har hatt en ledende rolle. Han har bestemt hvilke såkalte aktiviteter som skulle gjennomføres for å påvirke ansatte i Systembolaget. 
 
Gavekort
Åkesson Vin har gjennom et frittstående konsulentselskap gitt butikksjefer reisegavekort for nesten 140 000 svenske kroner, slår retten fast.
 
Senere har konsulentselskapet, som heter The Visible Company, fakturert Åkesson Vin for markedsføringskostnader. Til gjengjeld for gavekortene skulle Åkessons produkter få en bedre eksponering i butikkene.
 
Ikke tiltale
Alle ble ikke dømt i denne rettsrunden. Det ble ikke reist tiltale mot Torbjörn Berner, som jobbet med konsulentvirksomhet for Åkesson Vin. Saken hans var foreldet og et eventuelt lovbrudd ville dermed ikke fått noen rettskraftig dom. Dette bekrefter Stockholms Tingsrätt til nyhetsbrevet  WOW News.

- Det er godt man ikke blir straffet når man er uskyldig, sier Berner til nyhetsbrevet.

- Ellers har jeg ingen kommentar. Dette vil jeg legge bak meg nå, sier han.

Samtidig som Åkesson ble dømt ble fire tidligere ansatte i Systembolaget dømt for å ha tatt i mot bestikkelser.

Ny runde til høsten
Denne rettsrunden gjelder bare for fem av de tilsammen 15 butikksjefene som har blitt tiltalt for å ha tatt imot bestikkelser. De andre blir stilt for retten tidligst til høsten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her