Til finalen for andre gang

For tre år siden kom Sølve Huse på andreplass i NM for amatørkokk. Nå er han fast bestemt på å vinne med kveite og blåskjell på menyen.
Redaksjonen
11 Juni 2008 - 11:30

- Jeg lærte mye forrige gang jeg deltok. Nå har jeg laget en rett som det mulig å lage innenfor tidsrammen på en halv time. Dermed får jeg tid til lage hver lille detalj slik de skal være for at retten skal smake optimalt og se fristende ut.

Kokkemamma
Det sier Sølve Huse som til daglig er lydtekniker hos Rikskonsertene, men er utdannet musiker med klassisk slagverk som spesialitet.

- Mat og musikk har mye til felles. Små detaljer avgjør resultatet. Mat som musikk er estetiske opplevelser, sier han og er selvfølgelig veldig glad for å komme til finalen og både gleder og gruer seg litt.

Kanskje han begynte sin spede karriere på kjøkkenet med å tromme på mors kasseroller. Moren var nemlig kokk, og han la nok grunnlaget hjemme for sin interesse for mat. Det var alltid god hjemmelaget mat på bordet enten det var mor eller far som laget middagsmaten.

Også for amatører
- Først for syv - åtte år siden tok jeg opp arven og begynte å interessere meg for å lage riktig god mat selv. Og mat som var krevende å lage. Samboeren min og jeg lager selvsagt god mat sammen, men aller morsomt er det å be venner på middag og servere noe ekstra godt, sier Huse som er pappa til en liten jente på to år.

- Hvordan vil karakterisere den retten du nå går til finalen med, og er den noe for amatørene?

- Det er den absolutt. Kveite er en deilig fisk, lett å få tak og ikke vanskelig å få til. Pass bare på at den ikke blir liggende for lenge i panna eller i kjelen. Da blir den tørr.
 
- Sausen med blåskjell er også enkel å lage, med andre ord ingen hokus pokus, sier Huse som du altså treffer i finalen i NM amatørkokk lørdag 14. juni klokka 14.00 i krysset Karl Johan og Universitetsgaten.
 
Der skal to finalister konkurrere i en kokkekamp foran et stort publikum. Det hele starter klokken 14.00 og du er selvfølgelig hjertelig velkommen.
 
Dato: lørdag 14. juni 2008
Sted: Scenen, Karl Johans gate / Universitetsgaten, Oslo
Tid: 14.00 - ca 15.30
 
 

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her