Tilbake til Oro

Terje Ness er på vei tilbake til Oro.

- Det blir en mer folkelig restaurant nå. Tidene er annerledes enn de har vært de siste årene. Dette skal bli en restaurant for alle, sier Terje Ness til dn.no.
 
Sist gang Ness var sjef på Oro fikk stedet en stjerne i Michelin-guiden.
 
Deretter startet Ness på Haga Golfklubb, der han også har fått en stjerne. I tillegg til dette er han en av eierne bak restaurant Cru i Oslo.
 
Pal er sjef
Mandag åpner Oro Bar med Rune Pal som kjøkkensjef. Her skal gjestene få enklere retter basert på restaurantens nye store kullgrill, lunsjservering og en bar for et voksent publikum.
 
Tidligere har Pal vært medeier i restauranter som Klosteret og Fogo, mens han fortsatt er hovedeier i Brasserie Blanche og også medeier i restaurant Cru. Han har også vært sentral bak slowfoodkjeden Zenzi.
 
Ness styrer
I restauranten skal Ness styre sammen med en sveitsisk kokk som kommer fra tostjernersrestauranten Vila Joya i Portugal. I tillegg kommer Morten Tungesvik fra topprestauranter i New York.
 
Ness skal jobbe både på Oro og på Haga, og han lover at satsingen ikke skal gå ut over kvaliteten på Haga.
 
Bedre betingelser
- Vi har fått mye bedre betingelser enn da jeg jobbet her sist. Vi har ikke samme faste kostnader, derfor kan vi være et rimeligere alternativ enn forrige gang jeg drev Oro, sier Terje Ness.
 
På investorsiden har han med seg Rune Pal og Johan Svedlund fra Nobilis.
 
- Vi har ingen eksterne investorer og alle eierne er aktive på Oro, sier Ness.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen