Tirsdag 12. mars - Smak ren nytelse fra Italia

Nå byr vi deg på noe av det beste du kan få fra Italia. Wine Spectator skriver om en av vinene du skal smake: 1999 Chardonnay Sicilia - Score: 93 Highly Recommended. A triumph. Fem toppviner til fra Planeta er det vi byr deg på denne kvelden som du ikke b
Redaksjonen
23 Januar 2002 - 15:55

Det har vært satt mye fokus i internasjonal vinpresse på Planetas viner fra Sicilia. Journalister har villig vekk delt ut stjerner, høye poeng og har anbefalt kjøp i kassevis av vinene. Apéritif gir dere nå en unik mulighet til å smake et bredt utvalg av Planetas viner for å virkelig oppleve den nye vintrenden fra middelhavsøya Sicilia. Og det er Francesca Planeta selv som skal foredra om sine viner. Og som helt sikkert kan gi svar på alle dine spørsmål. Benytt denne sjansen til å smake noe av det beste Syd-Italia kan by deg på.

Planeta - den nye kult-produsenten fra Sicilia
Planeta drives av den yngre generasjonen i familien Planeta, Sicilias fremste vinfamilie. Far i familien; Diego Planeta, har vært president i kooperativet Settesoli i 30 år, og har stått bak produksjon av rimelig vin i millioner av liter.

Med fars velsignelse har den yngre generasjonen derimot lagt listen svært mye høyere. Nye vinmarker har blitt plantet med både lokale og internasjonale drueslag, og vinmakeren Carlo Corino fra Australia ble ansatt. Med hans bakgrunn fra Australia er det ikke overraskende et oversjøisk preg på vinene, særlig på de mest eksklusive. Noen sier det minner om kostbar australsk vin, andre peker på California. I alle fall er det noe helt annet enn nesten alt siciliansk vin tidligere har vært. Resultatet har blitt viner i den høyeste klasse.

1995 var første året Planeta solgte sine viner på markedet, og de fikk positive omtaler fra dag én. Blant annet flere ganger «Tre Bicchieri» (Tre glass) i den italienske guiden «Slow Food/Gambero Rosso», og scorer 90+ både fra amerikanske Wine Spectator og Robert Parker.

Arrangementet er nå avholdt.

I løpet av smakingen får vi smake følgende viner:
 
w Planeta Chardonnay 1999
A ripe, powerfully concentrated wine, yet with complex, engaging characteristics delivered in an integration of oak and fruit.
Harpers Magazine, England.

w Planeta Merlot 1998
The sexy 1998 Merlot sees a 12 month ageing in oak before bottling, offering sweet, mocha-tinged, coffee and black cherry notes with plenty of chocolate and toast.Medium- bodied, with good density and ripeness, as well as a good finish, it will drink well for 5-7 years.
89 poeng.
The Wine Advocate, USA 28/08/2000.

w Planeta La Segreta Rosso 1998
Mørk rød farge med tilbakeholden krydret duft med noe tørket frukt og konsentrerte solbær. Middels fydig, med viss fruktighet hvor plommer, svisker og krydderaromaer dominerer. OK syre og en tørrende avslutning gjør denne vinen noe mer italiensk.
Ivar Ketilsson, Bergens Tidene 01/07/01.

w Planeta Merlot 1999

w Planeta Santa Cecilia 1999

w La Segreta Bianco 2000

Pluss et par nye viner som viser produsentens dyktighet.

Besøk gjerne Planetas webside: www.planeta.it

Arrangementet er nå avholdt.

Tid: 12. mars kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Ullevaal Business Class, Ullevål Stadion - inngang D
(Sognsveien 75d - Tlf: 23 00 83 00)

Avmeldingsfrist: 04.03.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager før smakingen. Merk innbetalingen med 120302. Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her