Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. Gled deg!

Vinprodusenten Cantina Sociale Vini delle Langhe ble grunnlagt i 1904 som et kooperativ i Alba, Piemonte. Sitt gode rykte beholdt man videre gjennom Alfredo Prunotto som kjøpte firmaet i 1924 og døpte den om etter sitt eget etternavn.

1990 tok Piero Antinori over eierforholdet og driften for Prunotto. Så fort sjansen bød seg, begynte Antinori å kjøpe opp vinmark i området for å få større kontroll over druene. Tidligere hadde Prunotto kun benyttet innkjøpte druer for framstillingen av vin.

I dag selges viner fra Prunotto basert på barbera- og nebbiolodruer. Som vi kan se nedenfor er det to typer etiketter på flaskene; den gule med soltegnet og den hvite rene/klassiske etiketten. For førstnevnte har man kjøpt druene fra andre vindyrkere. De med hvite etiketter inneholder vin som er laget fra "single vineyards"-vinmarker som Prunotto eier selv.

Kanskje du etter smakingen har funnet noen kandidater til feiring av julehøytiden?

Seminaret er avholdt

Dette er vinene du får servert:

Barolo Bussia DOCG 1996
(Selges ikke på polet - Pris: ca 350,-)
Drue: 100% Nebbiolo. Druene kommer fra Bussia-vinmarken i Monforte. Denne vinmarken ligger 350 moh. på en sydlig spiss.
Beskrivelse: Intens teglrød farge. Dufter parfymert av plommer, modne kirsebær med et snev av blomster og krydrete aromaer. Vinen er fyldig med høy konsentrasjon. Syren er frekk og tanninene myke. (WS: 94p)

Occhetti Nebbiolo d'Alba DOC 1997
(Varenummer: 33017 - Pris: 190,20)
Drue: 100% Nebbiolo. Disse druene kommer fra Occhetti vinmarker i Monteu Roero. Syd /sydvestlige skråninger 250 moh.
Beskrivelse: Intens teglrød farge, med blålilla reflekser. Elegant duft med toner av bringebær og roser. Harmonisk, middels fyldig vin med fin syrestruktur, bløt og lang ettersmak.

Barolo DOCG 1995
(Varenummer: 33009 - Pris: 289,10)
Drue: 100% Nebbiolo. Disse druene kommer fra vinmarker i Monforte, Serralunga og Castiglion Falletto, som ligger rundt byen Barolo.
Beskrivelse: Teglstensrød vin med stor og kompleks duft av skogsaromaer og fioler. Vinen har stor fylde, sammensatt struktur og er velbalansert. Mye styre og fine modne tanniner. Lang ettersmak.
 

Barbaresco DOCG 1996
(Varenummer: 33018 - Pris: 266,60)
Drue: 100% Nebbiolo. Druene til denne vinen kommer fra vinmarker rundt Barbaresco, Treiso og Neive.
Beskrivelse: Teglstensfarge med god intensitet. Vinen har dyp og kompleks duft. Den litt mer feminine Barbarescovinen er elegant og fyldig. Når vinen er ung er den fruktig med krydrete og markerte tanniner. Når den modnes åpner vinen seg, og duften blir aromatisk. Man kjenner dufter av tørkede blomster, anis og en anelse trøffel. Ettersmaken blir mykere.

Fiulot Barbera d'Asti DOC 1999
(Varenummer: 33010 - Pris: 113,60)
Drue: 100% Barbera. Druene til denne vinen kommer fra vinmarker i Agliano d'Asti-området.
Beskrivelse: Klar rubinrød farge. Flott ungdommelig duft av plommer og kirsebær. Velstrukturert vin med myke tanniner. (WS: 88p)

 

Pian Romualdo Barbera d'Alba 1997 DOC
(Varenummer: 33020 - Pris: 183,80)
Drue: 100% Barbera. Druene kommer fra Pian Romualdo Vinmarker i Monforte d'Alba.
Beskrivelse: Ungdommelig klar rød farge med innslag av rubin. Kompleks duft av bjørnebær og krydder. Fyldig vin med mye frisk syre og bløte tanniner. Vinen er harmonisk og elegant. Flott ettersmak.

Costamiòle Barbera d'Asti 1997 DOC
(Selges ikke på polet - Pris: ca 270,-)
Drue: 100% Barbera. Druene kommer fra vinmarken Costamiòle in Agliano-området.
Beskrivelse: Dyp rød farge med blålilla innslag. Rikelig fruktduft - spesielt av plomme og kirsebær - og snev av fioler, kanel, kakao og lær. Fyldig vin med myke komplekse tanniner. Smaksrik vin med fin syre og lang ettersmak. (WS: 88p)

Barbera d'Alba 1999
(Varenummer: 33021 - Pris: 129,20)
Drue: 100% Barbera. Druene kommer fra vinmarken i Barbaresco området, Treiso, Alba og Serralunga.
Beskrivelse: Teglsteinsrød farge med stor og kompleks duft av skog og fioler. Stor fylde, sammensatt struktur og velbalansert. Mye syre og fine moden tanniner. Lang ettersmak. Passer til fisk, pasta, kalv og småvilt.

Barbaresco Bric Turot 1997
(Selges ikke på polet - Pris: ca 350,-)
Drue: 100% Nebbiolo. Druene kommer fra Bric Turot-vinmarken i Barbaresco.
Beskrivelse: Intens rød farge med mørke rubinreflekser. Dyp og kompleks duft med hint av lakris, skogsbær, fiol, kanel og kryddernellik. Fyldig og velbalansert smak med en fast avslutning av modne frukter. Passer perfekt sammen med kjøttretter og modne oster. Bør serveres ved ca. 17°C. (WS: 93p)

Pian Romualdo Barbera d'Alba 1993 DOC
(Selges ikke på polet - Pris: ca 250,-)
Drue: 100% Barbera. Druene kommer fra Pian Romualdo Vinmarker i Monforte d'Alba.
Beskrivelse: Ungdommelig klar rød farge med innslag av rubin. Kompleks duft av bjørnebær og krydder. Fyldig vin med mye frisk syre og bløte tanniner. Vinen er harmonisk og elegant. Flott ettersmak.

Seminaret er avholdt

Dato: 4. desember
Klokkeslett: 19.30 til ca. 21.30
Sted: Oslo Militære Samfund, Myntgt. 3.
Pris: 375 inkl. mva.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo, senest åtte dager førsmakingen. Merk innbetalingen med 041201 . Ta med kvittering. Dersom du melder deg på senere enn åtte dager før smakingen finner sted, må du spesielt huske på kvittering. Melder du deg av etter avmeldingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen