Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det kun lages 2500 flasker av.

Trimbach er en av de mest tradisjonsrike husene i Alsace som fortsatt hevder seg helt i toppen. Du får møte Hubert Trimbach i egen person. Han vil la deg smake et godt og representativt utvalg av sine perler. Dessuten noe som kalles mer en gode perler. Ta en titt på omtalen av de to siste vinene så forstår du hva det er snakk om:

Først ut de syv vinene som kommer i glasset denne kvelden, er det nyeste og rimeligste produktet fra den kanten; en vin komponert av husets vinmaker i samarbeid med Christer Berens , restaurantsjef på Bølgen & Moi, deltaker i VM for sommelierer og tidligere vinsmaker for Apéritif.

Videre Trimbachs klassiske riesling som sjelden skuffer.

Praktrieslingen Cuvée Frédéric Émile presenteres i den rike 1997-årgangen. Husets gewürztraminer er rik uten å bli tung og et spennende bekjentskap for de som fortrekker de virkelig aromatiske hvitvinene.

Du får også smake Pinot Gris Réserve Personelle 1997 som kun produseres i de beste årgangene.

Rosinene i pølsa hvis det går an å snakke om slikt i denne sammenheng er vin du normalt ikke får la ganen stifte bekjentskap med:

Riesling Selection de Grains Nobles 1983
Med en total produksjon på kun 2500 flasker er dette en godbit helt utenom det vanlige. Druene er håndplukket én for én fra 30-50 år gamle vinstokker.
Robert Parker har gitt denne vinen 92 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 550 kroner.

Riesling Cuvée Frédéric Émile Vendanges Tardives 1989
En ny godbit - 6000 flasker produsert.
Grunnet den sene innhøstingen bevarer vinen det naturlige innholdet av restsukker i perfekt harmoni med en flott friskhet, noe som gir den stor fylde og en ettersmak utenom det vanlige.
Denne vinen er en opplevelse som savner sidestykke... - til hummer.
Robert Parker har gitt denne vinen 94 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 495 kroner.

Tradisjon i hver flaske
Trimbach ble etablert i 1626 og ligger i Ribeauvillé. De eier 28 ha selv men produserer 750.000 flasker per år. Familietradisjonene er blitt tatt vare på fra far til sønn gjennom 12 generasjoner med vinproduksjon. I dag drives firmaet av Hubert og Bernard Trimbach sammen med Bernards sønner Pierre og Jean. Trimbachs stil er virkelig imponerende og ekstremt strukturert. Selv om firmaet har tradisjoner å følge, har de fortsatt å utvikle seg. Vinene deres er mer i stil med vinene til en annen stjerne fra Alsace, nemlig André Ostertags, på grunn av en klar fokus på renhet, klarhet, friskhet, syrlighet og tørrhet, viner som er spesielt egnet til mat.

Trimbach har tre kvalitetsnivåer: Standard, Réserve og Réserve Personnelle. To av deres toppcuvéer er Frédéric Émile og Seigneurs de Ribeaupierre. Juvelen i kronen er vinmarken Clos Sainte Hune, som produserer fantastisk riesling, muligens Alsaces beste. Interessant er det å vite at Trimbachs toppviner holdes tilbake fra markedet til familien mener de er konsumferdige, typisk fem år for riesling.

(Kilde: Artikkelen Signaturer fra Alsace skrevet av Linda Frostestad i 1999.)

Tirsdag den 8.mai 2001 - kl. 19.30
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Pris: kr 298

Seminaret er avholdt

Kommende kurs

Til toppen