Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det
Redaksjonen
25 April 2001 - 02:56

Trimbach er en av de mest tradisjonsrike husene i Alsace som fortsatt hevder seg helt i toppen. Du får møte Hubert Trimbach i egen person. Han vil la deg smake et godt og representativt utvalg av sine perler. Dessuten noe som kalles mer en gode perler. Ta en titt på omtalen av de to siste vinene så forstår du hva det er snakk om:

Først ut de syv vinene som kommer i glasset denne kvelden, er det nyeste og rimeligste produktet fra den kanten; en vin komponert av husets vinmaker i samarbeid med Christer Berens, restaurantsjef på Bølgen & Moi, deltaker i VM for sommelierer og tidligere vinsmaker for Apéritif.

Videre Trimbachs klassiske riesling som sjelden skuffer.

Praktrieslingen Cuvée Frédéric Émile presenteres i den rike 1997-årgangen. Husets gewürztraminer er rik uten å bli tung og et spennende bekjentskap for de som fortrekker de virkelig aromatiske hvitvinene.

Du får også smake Pinot Gris Réserve Personelle 1997 som kun produseres i de beste årgangene.

Rosinene i pølsa hvis det går an å snakke om slikt i denne sammenheng er vin du normalt ikke får la ganen stifte bekjentskap med:

Riesling Selection de Grains Nobles 1983
Med en total produksjon på kun 2500 flasker er dette en godbit helt utenom det vanlige. Druene er håndplukket én for én fra 30-50 år gamle vinstokker.
Robert Parker har gitt denne vinen 92 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 550 kroner.

Riesling Cuvée Frédéric Émile Vendanges Tardives 1989
En ny godbit - 6000 flasker produsert.
Grunnet den sene innhøstingen bevarer vinen det naturlige innholdet av restsukker i perfekt harmoni med en flott friskhet, noe som gir den stor fylde og en ettersmak utenom det vanlige.
Denne vinen er en opplevelse som savner sidestykke... - til hummer.
Robert Parker har gitt denne vinen 94 poeng.
Har i Norge kun vært tilgjengelig til Horeca, til en pris av ca. 495 kroner.

Tradisjon i hver flaske
Trimbach ble etablert i 1626 og ligger i Ribeauvillé. De eier 28 ha selv men produserer 750.000 flasker per år. Familietradisjonene er blitt tatt vare på fra far til sønn gjennom 12 generasjoner med vinproduksjon. I dag drives firmaet av Hubert og Bernard Trimbach sammen med Bernards sønner Pierre og Jean. Trimbachs stil er virkelig imponerende og ekstremt strukturert. Selv om firmaet har tradisjoner å følge, har de fortsatt å utvikle seg. Vinene deres er mer i stil med vinene til en annen stjerne fra Alsace, nemlig André Ostertags, på grunn av en klar fokus på renhet, klarhet, friskhet, syrlighet og tørrhet, viner som er spesielt egnet til mat.

Trimbach har tre kvalitetsnivåer: Standard, Réserve og Réserve Personnelle. To av deres toppcuvéer er Frédéric Émile og Seigneurs de Ribeaupierre. Juvelen i kronen er vinmarken Clos Sainte Hune, som produserer fantastisk riesling, muligens Alsaces beste. Interessant er det å vite at Trimbachs toppviner holdes tilbake fra markedet til familien mener de er konsumferdige, typisk fem år for riesling.

(Kilde: Artikkelen Signaturer fra Alsace skrevet av Linda Frostestad i 1999.)

Tirsdag den 8.mai 2001 - kl. 19.30
Sted: Festsalen Oslo Militære Samfund
Pris: kr 298

Seminaret er avholdt

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her