To års karantene etter konkurs

Cecilie og Håkon Wahl ga opp driften av Hawk i juni i år. To uker senere var selskapet deres slått konkurs av kemneren.
Redaksjonen
23 Oktober 2009 - 11:05

Granskingen etter konkursen anslår den svarte omsetningen i selskapet de to siste driftsårene til 2,9 millioner kroner. Det skriver www.f-b.no.

Fredrikstad tingrett la bostyrers redegjørelse til grunn: antatt svart omsetning på 2,9 millioner kroner i HAWK A/S. "Kontantomsetningen for den siste driftskvelden er borte", skriver retten. Med kjennelsen fra Fredrikstad tingrett denne uken er det foreløpig siste kapittelet i Hawk-soga avsluttet, skriver Fredriksstad Blad.

Hawk konkurs
Etter konkursen fikk revisor Geir Dege penger fra Justisdepartementet for å granske den store restaurantkonkursen. Hans dom var ikke nådig. "De er ikke egnet til å drive virksomhet", heter det i Deges rapport til retten.

Håkon Wahl gikk langt i å innrømme at Dege hadde et poeng: - Vi drev for lenge, sier Wahl. Likevel er kjennelsen som i forrige uke ble avsagt i Fredrikstad tingrett knusende for paret, som var styreleder i henholdsvis Dean Bar AS og HAWK AS.

Retten legger til grunn bostyrer Deges rapport som antar den ikke bokførte ("svarte") omsetningen i HAWK A/S til å være 2,9 millioner kroner i årene 2007-2009.
I kjennelsen heter det også at HAWK AS, hvor Cecilie og Håkon Wahl var henholdsvis daglig leder (siden mars 2007) og styreleder (siden 7. november 2007) viste forsett eller grovt uaksomhet da selskapet unnlot å slå seg selv konkurs allerede i 2005.

"Det foreligger mistanke om relativt alvorlige straffbare forhold og uforsvarlig forretningsførsel som gjør Håkon Wahl og Cecilie Wahl uskikket til å stifte selskap", konkluderer Fredrikstad tingrett, som ilegger de to konkurskarantene i to år, frem til 3. juli 2011. Håkon Wahl opplyser til f-b.no at det ennå ikke er avgjort om kjennelsen fra Fredrikstad tingrett vil bli anket innen ankefristens utløp, 7. november.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her