Hele 115 restauranter har levert oppbudsbegjæring siden finanskrisen slo inn i september. Det viser tall fra Brønnøysundregistrene.
80 så langt
Og i løpet av årets første tre måneder har 80 restauranter gått konkurs, mot 234 i hele 2008, skriver Dagens Næringsliv.
Det hjelper ikke nødvendigvis å ha et kjent navn eller et unikt konsept.
Craig Whitson er en av dem som har gitt opp. Craigs kjøkken la ned etter 15 års drift.
- Det er forferdelig vanskelig å drive lønnsomt. Ingen kjører Porsche i denne bransjen for å si det sånn, sier Whitson til DN.
For mødre
Også spisestedet Mecca i Oslo har stengt dørene. Selv barnevognparkering og eget lekerom klarte ikke å lokke tilstrekkelig med nybakte mødre med sosialiseringsbehov.
- Det ble for tøft. Til slutt var å stenge dørene det eneste riktige, sier partner Ariel Glaser.
Er skummelt
- Å drive restaurant er skummelt om dagen. Det er her vi forventer størst vekst i antall konkurser i tiden fremover,sier markedssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet.