Tøffe tider

Det er virkelig tøffe tider for restaurant- og utelivsbransjen.

Hele 115 restauranter har levert oppbudsbegjæring siden finanskrisen slo inn i september. Det viser tall fra Brønnøysundregistrene.
 
80 så langt
Og i løpet av årets første tre måneder har 80 restauranter gått konkurs, mot 234 i hele 2008, skriver Dagens Næringsliv.
 
Det hjelper ikke nødvendigvis å ha et kjent navn eller et unikt konsept.
 
Craig Whitson er en av dem som har gitt opp. Craigs kjøkken la ned etter 15 års drift.
 
- Det er forferdelig vanskelig å drive lønnsomt. Ingen kjører Porsche i denne bransjen for å si det sånn, sier Whitson til DN.
 
For mødre
Også spisestedet Mecca i Oslo har stengt dørene. Selv barnevognparkering og eget lekerom klarte ikke å lokke tilstrekkelig med nybakte mødre med sosialiseringsbehov.
 
- Det ble for tøft. Til slutt var å stenge dørene det eneste riktige, sier partner Ariel Glaser.
 
Er skummelt
- Å drive restaurant er skummelt om dagen. Det er her vi forventer størst vekst i antall konkurser i tiden fremover,sier markedssjef Kjell-Ola Kleiven i Dun & Bradstreet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Vinmesse 11. mars i Oslo

Årets begivenhet: Flere hundre av de beste vinene fra mer enn 50 vinhus

Bli med på en fabelaktig vinmesse med en bredde du sjelden ser maken til. Smak flere hundre viner fra noen av verdens beste produsenter. Ta med en venn, kollega eller en du er glad i og bli med på årets store begivenhet for den vinintresserte. Les hele saken

Til toppen