Tøft i Haugesund

I Haugesund har fem restauranter gått konkurs eller stengt dørene de fire siste månedene.
Redaksjonen
23 Januar 2009 - 12:00

Arvid Stueland eier restaurantene Bestastuå og Litla Perlå i Haugesund. Han tror ikke det stopper med dette. Han er nemlig redd for at det blir flere konkurser i tiden som kommer.
 
- Det er ikke over ennå, jeg tror det vil komme flere, sier Stueland til NRK.
 
Startet med Dampen
Det startet da Dampen gikk konkurs i september og en foreløpig bunn ble nådd for to uker siden da Orex meldte oppbud.
 
I tillegg har tre andre restauranter gått konkurs eller stengt dørene.
 
Ifølge Stueland ga både Sildajazzen og julebordsesongen mindre omsetning enn vanlig.
 
Lite kunder
- Finanskrisen har gjort at folk går mindre ut for å feire. Det er tøffe tider med veldig lite kunder som går ut, og det er ikke nok kunder til alle restaurantene. Vi har 25 spisesteder i byen, og med den overetableringen som har vært i gode tider får vi nå et tilbakeslag, sier han.
 
- Folk feirer ikke så mye på restauranter lenger. Men det er fortsatt folk ute på bar og koser seg. Sosialt samvær må vi ha uansett, men det blir mindre mat og mer drikke, sier Stueland.
 
Vurderer salg
Som så mange andre er Stueland redd de sist etablerte vil forsvinne først.
 
Nylig solgte Arvid Stueland Bestastuå i Skudenshavn til en av sine egne ansatte. Men etter over 20 år som restauranteier, jobber Stueland fortsatt 16 timer hver dag for å få de to gjenværende restaurantene sine i Haugesund til å gå rundt.
 
Nå vurderer han dessuten å selge både Litla Perlå og Bestastuå.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her