Von Porat nede for telling

Von Porat nede for telling

Kaster inn håndkleet etter ett år i Mathallen.
18 Juni 2013 - 15:25

Restauranten som er oppkalt etter den norske bokseren og OL-vinneren Otto von Porat, er konkurs. Til osloby.no forklarer styreleder Karim Sayed at driften kostet for mye i form av råvarer og personal. Besøket har også sunket ettersom utetemperaturen har steget i Oslo.

– Gjestene har vært fornøyd og anmeldelsene topp. Vi er blitt kalt folkets Maaemo og har også satset på den nordiske retningen. Men når grunnlaget ikke er det, når det er for få gjester, så er det lite å gjøre. Det har vært vanskelig i ukedagene, men nå har selv helgene ikke vært i nærheten av omsetningen som vi hadde de første månedene, sier Sayed til nettstedet.

– Dette har vært et ildsjelprosjekt, hvor vi har investert våre egne penger og brukt utrolig mye tid.

LES OGSÅ: Tok bilder av grisete Mathallen-toaletter

– Vi har jobbet sammen med restauranten over en tid for på finne løsninger, så dette var ikke noen overraskelse, sier markedssjef Frode Rønne Malmo i Mathallen til E24.

Han avviser at dyr husleie er årsaken til at flere steder sliter i Mathallen. I snitt koster en kvadratmeter 2500 kroner.

– Husleien har ikke vært noe tema. Tallene viser at det har vært andre utfordringer knyttet til driften ved von Porat. Vi har også ettergitt en del husleie for å forsøke å redde restauranten, sier Malmo.

Ifølge tall publisert i Nationen går det bedre enn forventet for Mathallen. Omsetningen ut til å lande på 150 millioner kroner i år, 50 millioner mer enn forventet. 890.000 gjester har besøkt prestisjesatsingen.

– Noen aktører tjener fantastisk, mens andre sliter litt. Man må regne med at to til fire konsepter ville slite med å feste seg, det er ganske normalt, sier Malmo til E24.

Tidligere har tysklandspesialistene Delikatysk også måttet gi opp satsingen i Mathallen.

LES OGSÅ: Slutt for Delikatysk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft
+

Classique i Paris: Naturvin gir innovative drinker et unikt løft

På baren Classique i Paris’ Pigalle-distrikt er naturvin en naturlig del av ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her