Torres vil lage cava

Torres vil lage cava

Spanias største vinprodusent fristes av sprudlende fortjeneste.

Torres er kjent for å overraske, men Spanias største vinprodusent har vært konservative i forhold til cava. Til tross for plasserigen i cavaens høyborg, Penedès, har produksjon av musserende vin aldri vært aktuelt. Helt til nå, melder vinavisen.dk.

Direktør Miguel Torres Maczassek har meddelt at den første Torres-cavaen kommer på markedet enten til neste år eller i 2015.
Dermed tar Torres trolig opp konkurransen med de store cavaprodusentene Freixenet og Codorníu. Cavaen skal i første rekke produseres med tanke på markedene i Asia og Sør-Amerika.

Salget av cava har økt kraftig i løpet av de siste årene. I 2011 økte for eksempel eksporten til Kina økte med 115 prosent, mens Russland og Brasil importerte henholdsvis 60 og 49 prosent flere flasker enn i året før.

LES OGSÅ: Cavasalget til værs

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen