Torshovs storstue gjenåpnet

Etter en hektisk periode med oppussing har Soria Moria gjenoppstått.
Redaksjonen
29 September 2009 - 12:25

I slutten av april gikk det tradisjonsrike stedet konkurs i det de hadde en gjeld på drøye seks millioner kroner.
 
Nye sultne eiere
Det er Sult Restauranter som nå har gjenåpnet den tradisjonelle restauranten og forlystelseshuset som har vært i nær sagt kontinuerlig drift siden stedet ble åpnet i 1927.
 
Soria Moria Bar & Bistro er lett gjenkjennelig for tidligere stamgjester med hovedrestauranten med sine 120 plasser, og annen etasjes to saler for henholdsvis 40 og 180 personer.
 
I tillegg har den gamle greske restauranten igjen blitt en del av restauranthuset, og er i dag et eget selskapslokale.
 
Lokal tilknytning
- Vi satser på god tradisjonell mat, gjerne langtidskokte gryteretter servert i emaljerte gryter rett på bordet, Sier Bernt Bucher Johannessen til Apéritif. 
 
Bistroen har i tillegg en sterk lokal tilknytning i og med at alt kjøttet som brukes leveres av den lokale slakteren Strøm-Larsen.
 
- Vi skal ha en Dagens Strøm-Larsen på menyen,og her er det rom for at kokkene skal få lov til å boltre seg litt, sier Bucher Johannessen videre.
 
Sterk satsing
Sult Restauranter har hentet inn en rekke sterke navn for å drive restauranthuset, med Ian Skattum som daglig leder, Elisabeth Knutsen som restaurantsjef, Stein Berge Bredesen som barsjef, og Bjørn Star som kjøkkensjef.
 
De ønsker å satse mye på baren ved å utvikle et avansert barkart, samt ved sitt fokus på kvalitetsprodukter og etetrhvert er ønsket også å ha et stort utvalg akevitt for gjestene.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her