Torshovs storstue gjenåpnet

Etter en hektisk periode med oppussing har Soria Moria gjenoppstått.
Redaksjonen
29 September 2009 - 13:25

I slutten av april gikk det tradisjonsrike stedet konkurs i det de hadde en gjeld på drøye seks millioner kroner.
 
Nye sultne eiere
Det er Sult Restauranter som nå har gjenåpnet den tradisjonelle restauranten og forlystelseshuset som har vært i nær sagt kontinuerlig drift siden stedet ble åpnet i 1927.
 
Soria Moria Bar & Bistro er lett gjenkjennelig for tidligere stamgjester med hovedrestauranten med sine 120 plasser, og annen etasjes to saler for henholdsvis 40 og 180 personer.
 
I tillegg har den gamle greske restauranten igjen blitt en del av restauranthuset, og er i dag et eget selskapslokale.
 
Lokal tilknytning
- Vi satser på god tradisjonell mat, gjerne langtidskokte gryteretter servert i emaljerte gryter rett på bordet, Sier Bernt Bucher Johannessen til Apéritif. 
 
Bistroen har i tillegg en sterk lokal tilknytning i og med at alt kjøttet som brukes leveres av den lokale slakteren Strøm-Larsen.
 
- Vi skal ha en Dagens Strøm-Larsen på menyen,og her er det rom for at kokkene skal få lov til å boltre seg litt, sier Bucher Johannessen videre.
 
Sterk satsing
Sult Restauranter har hentet inn en rekke sterke navn for å drive restauranthuset, med Ian Skattum som daglig leder, Elisabeth Knutsen som restaurantsjef, Stein Berge Bredesen som barsjef, og Bjørn Star som kjøkkensjef.
 
De ønsker å satse mye på baren ved å utvikle et avansert barkart, samt ved sitt fokus på kvalitetsprodukter og etetrhvert er ønsket også å ha et stort utvalg akevitt for gjestene.
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her